TW
0

Petitó meu, aquesta serà la carta nombre 96, i te torn a escriure sobre educació. Pensaràs que som un cansat, que ja te n'he xerrat moltes vegades, i un poc de raó tens, però és que no em deixen altre remei. No entenc moltes de les coses que estan passant. No puc comprendre com s'ha fet de l'educació directament un camp de batalla, un pols entre uns i altres, un conflicte constant on alguns sembla que tenen com a únic objectiu, precisament, el conflicte.

Ja és hora que algú deixi clar que amb l'educació no es juga. Si algú vol armar baralles polítiques, que ho faci amb altres assumptes. Si algú vol incendiar l'opinió pública, que no atraqui l'encenedor a les aules. L'educació, petitó, hauria de ser un tema independent de la política. Un assumpte de tots, un terreny on es cerqués l'acord i no la imposició. Per açò, crec que el moviment Menorca Edu21 mereix tot el suport del món.

Sé que hi ha qui té moltes ganes de polititzar-ho tot. Uns i altres, no crec que en aquest tema es pugui salvar pràcticament a ningú. Per açò crec totalment encertada la recerca d'un pacte per l'educació, sempre que aquest acord se cerqui sense consignes partidistes, sense afiliacions polítiques i amb els nostres fills com a únic objectiu. No és feina fàcil, i manco en aquests moments.

Un pacte d'aquestes característiques ha de tenir en compte totes les sensibilitats, totes les postures, però sobretot, ha de partir de qui coneix la realitat de les nostres escoles. El pacte s'ha de fer des de les aules, no des dels despatxos de les conselleries. No em serveix que algú digui que perquè mana, s'ha de fer el que ella diu. Açò és d'una falta d'educació abismal. Si aquest és l'exemple, anem molt equivocats.

I no em val que alguns sectors ja posin etiquetes a qui cerca aquest pacte. No val allò que ja hem sentit de "aquests van contra noltros". No senyors. Qui cerca un pacte per l'educació ho fa en favor dels nostres fills, no en contra de ningú. Si algú no vol un acord d'aquest estil, que ho digui. Llavors ja haurem posat totes les cartes damunt la taula, i alguns s'hauran tret la careta. Negar-se d'entrada a xerrar i a intentar l'acord és, senzillament, un gran error.

Esper, criatura, que algun dia puguis rebre una educació fruit d'aquest pacte, nascuda de l'acord entre mestres, pares i societat. Esper que algun dia, la política deixi de ser la joguina preferida d'alguns polítics amb llengua bífida. Esper que imperi el seny.