TW
0

Els titulars de portada del diari d'aquell 20 setembre podrien ser els de demà mateix: "La VI flota USA bombardeja Líban" (només cal canviar Líban per Síria, tots dos són veïns i estan molt enfora de Washington), "Els reis de Nepal a Espanya", "Brussel·les dirigeix un ultimàtum als EEUU", "La patronal del calçat demana que el sector sigui temporer". A les pàgines de local d'aquell diari "Menorca" de fa trenta anys apareixia també una notícia a dues columnes que deia: "Han arribat els nous professors del Col·legi Ruiz i Pablo ".

Aquesta va ser la primera informació que vaig escriure a "Es Diari". El tema no era apassionant però sí la satisfacció de començar en el "Menorca". En aquella època, les nits eren més llargues perquè sempre hi havia una tertúlia que girava entorn de Paco Pons Capó, un home que sabia i sap de tot i que parlava del que fos.

Per allí hi passaven els personatges més diversos que s'ajuntaven amb els que hi treballaven en el torn nocturn i els que no ens importava llevar-nos a la quina hora del matí següent.

Aquell 20 de setembre sortia en portada una foto de Don Joan en el seu vaixell Giralda amb el titular "Don Juan de Borbó a Ciutadella". Crec que trenta anys després ja es pot confessar que aquella imatge no estava presa a Menorca. Era una foto d'agència feta al port de Barcelona i que amb l'ajuda d'una tisorada (llavors no teníem fotoshop) que escapçà els edificis alts, podia passar perfectament per la badia de Ciutadella. Aquesta va ser la meva primera lliçó pràctica de periodisme.