TW
0

Gràcies per tot, Doro

Han passat 390 dies, des que ens van proposar els partits als que representemper ser aspirants a vocals de la Junta Local de Fornells. Ben prest el líder i tu vau ser capaços de crear sinèrgies. Mirant pel prisma del temps, focalitz aquelles hores i hores de dedicació desinteressada, sense cobrar res en absolut, betzina i esforç, tot per contribuir a que aquest projecte camini.

Il·lusió que has demostrat a cada passa, a cada reunió, a cada ple, tot per amor al poble de Fornells, tot per un sentiment fundat en fer sense rebre res a canvi. Il·lusió que de ben segur et va plagiar el nostre amic en José. Il·lusió que hem de preservar per honrar la seva memòria.

No puc fer més que agrair a la direcció d'UMe Es Mercadal i Fornells que es posés en contacte amb jo per comunicar la seva decisió abans que sortís en premsa. Demanar-vos que es mantengui la mateixa actitud de col·laboració i sinceritat.

També vull agrair les declaracions fetes a aquest mitjà de comunicació el passat dijous justificant la decisió de destituir a en Doro per pèrdua de confiança, esgrimint que el ple de la Junta no va pendre acord sobre la indemnització, concretament assenyalant-me a jo com a principal autor.

Pens que aquesta afirmació no és pròpia d'UMe, potser ho és de la batlia? I sincerament, fer política sobre una qüestió d'aquesta magnitud és flac, oportunista i de mal gust.

Al ple, consta en acta, vaig fer un prec a tots els membres, i en especial als socialistes, que d'aquest tema no se'n parlés més en públic, demanant que deixessin la proposta damunt la taula, per tal de poder elaborar un protocol d'actuació de forma conjunta, d'acord a la Constitució i que el Govern balear pogués contribuir a ajudar aquest Consistori i a qualsevol altre per igual.

Permeti'm una pregunta: dels 30 milions d'euros que el Consell de Menorca ha de pagar a Cesgarden, no entrem en culpabilitats, amb quina part es veuran afectats els veïns del nostre municipi? És estrany que ningú en parli.

No puc entendre com cap membre de la Junta de Govern municipal es pot sentir postergat per una simple Junta Local sense cap delegació, és incomprensible.

Respectuosament.

Richard Riera Pons
President de la Junta Local de Fornells



Menorca està de dol

De tot d'una no volíem escriure aquestes lletres, emperò mos sentim impulsats a escriure-les sapiguent lo que aquesta gran persona ha significat per Menorca, més encara quan hem tingut s'honor de conèixer-lo en persona d'ensians som nats.

Dijous mos va deixar en Pau Seguí, alaiorenc de naixement i ciutadellenc d'adopció. En resum i per sa seua trajectòria, un menorquí com n'hi hagut pocs. Secretari General de sa PIMe (Petita i Mitjana Empresa de Menorca) d'ensians set mesos d'haver-se fundat.

Mai va aturar de fer feina per Menorca i ses empreses de sa nostra illa. Gràcies a ell i amb s'ajuda de petits empresaris menorquins -sobretot des calçat, es grans olvidats a dia d'avui de s'economia menorquina- sa PIMe se va consolidar com sa Patronal de Menorca, obrint seus a Ciutadella i a Mahó, a més d'obrir un laboratori i un centro tecnològic. També va promoure s'organisació de sa Confederació PIME Balears, on Menorca va jugar un paper importantíssim.

Segurament farem curt amb tot lo que has fet i aconseguit per ca nostra, Pau. Mos consta que fins es teus darrers alens estaves pendent, preocupat i fent feina per ca nostra. Només mos agradaria que tothom sapigués que, a més des teu llegat, eres una persona de dalt de tot que molts de menorquins trobarem a faltar. Amb cara i ulls, persona lluitadora i gran amic dets amics. Per desgràcia de tots, mos has deixat quan Menorca més te necessitava. Perdre't a tu ha estat com perdre una part des cor, des motor de sa nostra Menorca.

Segurament ja no et veurem a partir d'ara, emperò te podem assegurar que sempre seràs recordat i sempre hi haurà un trosset de tu a cada empresa de Menorca.

Esperem que es joves empresaris menorquins sien hereus de sa teua empenta i sa teua professionalidat. S'esforç sempre està recompensat, i tu Pau, el cel t'ets ben guanyat! Gràcies per tot Pau!.


Antoni Pons Torres i Joan Pons Torres
Ciutadella


Nota de la direcció: Aquesta carta s'ha reproduït amb l'ortografia 
original utilitzada pels autors.