TW
0

Fa bé el govern balear de destapar les manipulacions i els enganys amb què mos volen ensarronar els malvats catalanistes. Perquè ja se sap que són molt espavilats i des de fa segles no tenen una altra feina que amargar-nos la vida. Si no anam vius, mos podrien arribar a causar una gran desgràcia.

I una petita mostra és aquesta història truculenta que esteim vivint amb l'educació. Perquè si alguna cosa caracteritza el govern balear, és l'esperit progressista, la humilitat, l'obertura de pensament, la recerca del bé col·lectiu i voluntat de diàleg amb tothom. Uep! i que mai no se n'aprofita d'aquesta majoria absoluta que li va regalar la crisi. I així i tot, mira com ha acabat el seu TIL!

I és que el nostre estimat govern, quan va descobrir que no hi havia manera de clavar el clau per la cabota, vull dir reduir l'ús del català a l'escola per la via democràtica, amb dues consultes a les famílies (dues) amb resultats en contra, alguna cosa havia de fer. I així, amb un quants llibres manllevats i una fotocopiadora es va inventar el TIL.

Clar que amb tanta improvisació i sense tenir ni un trist pedagog de categoria a prop, el TIL havia de sortir una mica nyap. Aquí i ara era absolutament inaplicable, extemporani, pura teoria de qui no coneix l'escola. Però era tan populista! Sonava tan bé dir que els al·lots aprendrien en anglès, que es van pensar que per força havia de colar.

I així hauria estat si no fos per culpa d'aquest refotre de calanistes. I com s'han infiltrat, els tramposos! Semblava que amb el rei Felip V i més tard amb en Primo de Rivera i llavors amb en Franco i ara amb el Tribunal Constitucional els havíem posat el peu al coll, però no!. Ara resulta que els mestres, que semblaven bona gent, són com aquells llangardaixos de la sèrie los Visitantes, tots catalanistes! I segurament també ho deven ser els milers i milers de ciutadans que s'han manifestat aquests dies... Per açò es disfressen amb una samarreta verda i reclamen una educació digna. Quina gent!

Però alerta perquè els catalanistes estan presents arreu. No solament van en contra de lleis educatives absurdes, empatxades d'ideologia política i sense profit per als nostres infants i joves. També estan a punt d'actuar contra tots els bons propòsits que animen el nostre govern (el balear i el de ver, el de "l'AVE sin fin y al transporte insular que lo zurzan". Perquè, qui és sinó el culpable del despropòsit que es vol fer amb els pensionistes, separant la pensió de la pujada de preus? Naturalment són els catalanistes, que han arribat a l'extrem de disfressar-se de Rajoy, Montoro i tots els altres.

Lector, eh que ara ho comences a veure clar? I és que hem d'estar ben alerta. O no ho heu reparat que quan algú té una malaltia que no es pot tractar a Menorca, si el deixassin, se n'aniria a curar a Barcelona? I tots aquests estudiants que trien Barcelona per anar a la universitat? Tots són catalanistes camuflats. No cerquen la medicina més avançada o les universitats més dinàmiques. Fan professió de catalanisme. I no diré res dels que se'n van a veure el Barça, perquè aquests, per jo, es podrien vincular amb "el catalanismo radical y el terrorismo", aprofitant l'afortunada expressió d'aquest gran polític del PP que és n'Antoni Camps Casanovas.

HI VA HAVER UN MOMENT en què semblava que s'arribaria a aturar la nefasta influència catalanista prohibint les seves televisions i ràdios. Perquè és una gran obra de govern democràtic tenir censurats tants de canals i emissores que emeten a solament 200 quilòmetres de Menorca. I que en canvi mos regalin tanta porqueria com mos arriba de molt més enfora. Però no n'hi ha hagut prou amb la censura. Tothom sap què succeeix cada estiu a Menorca.

El 25 per cent dels turistes que mos arriben, venen de Catalunya! I alerta que encara són molts més, perquè l'estadística oficial no compta els que tenen casa o lloguen apartament en negre. Quin desaltre! Amb tant de català a ca nostra, el perill de contaminació és immens. Si fins i tot mos podríem arribar a convèncer que patim les mateixes injustícies que ells...

Però la malaltia és encara més profunda. Ja ha arribat al cor de l'essència pagesa de l'illa. Perquè, on us pensau que es ven més formatge menorquí fora de l'arxipèlag balear? A Catalunya! Segur que mos compren formatge per distreure-mos mentre van llimant la nostra personalitat amb les seves idees malignes.

I és que la cosa ja està tan envant que no te'n pots fiar de res ni de ningú. Ni a ca teva. Ahir, quan vaig anar a dormir, hi havia una dona dins el llit. I he creure que era la meva. Però no me va dir "buenas noches" ni "good night", com hauria fet el president Bauzá. Creureu que solament me va dir "Bona nit"?

I és que com molt bé diven els qui comanden a Palma i a Madrid, el catalanisme s'infiltra per tot i és el culpable del mal govern que patim.