TW
0

Milers de paraules ens han relatat la tragèdia de Lampedusa. «Ja no sabem on portar els vius ni els morts», deia desbordada Nicolini, alcaldessa de l'illa, on de matinada es va enfonsar la pastera amb uns 500 immigrants. Uns supervivents que s'afanyen abans de l'arribada del mal temps per aconseguir l'últim glop d'esperança.

Alguns immigrants denuncien que diverses embarcacions passen prop dels bots i no volen rescatar els nàufrags. El passat mes d'agost van arribar a la zona dos vaixells amb gairebé 800 refugiats de la guerra de Síria. El setembre, van trobar els cossos de 13 eritreus que havien estat llançats al mar. El canal de Sicília és -com l'estret de Gibraltar i les Canàries- el cementiri de la utopia del Mediterrani .

«Això és una vergonya» , però el relat es repeteix i els noticiaris i les fotografies s'obliden.

Escoltem polítics que demanden la protecció de les seves fronteres i veus que defensen que cada país ha de solucionar els seus propis problemes. Estades reglamentàries, denegació d'entrada per no acreditar els mitjans econòmics necessaris per a la permanència, expulsió, ... A Espanya, en la cuina de la reforma del Codi Penal, cou l'olla d'uns canvis en l'article 318, que estableix com a delicte l'ajudar a les persones immigrants que es troben en situació irregular.

Garantirem el drets fonamentals de les persones? Defensarem la solidaritat internacional?

Nacions d'infàmia i deshonor, us ho preguem d'aquesta manera: Mateu 25:31-46 «Perquè tenia fam, i em donàreu menjar; tenia set, i em donàreu beure; era foraster i em vau acollir».