TW
0

El protagonista scriu el nom d'una persona en la pantalla de l'ordinador, espera uns segons i la informació apareix, brolla ... real o ficció?

Cada dia compartim un munt de dades personals. Com en la pel·lícula, teclejo: Andreu Camps Àngels. Primera pista: «L'executiva ocupa o ha ocupat, entre d'altres, un càrrec en una empresa registrada a Maó. Companyies relacionades 1, històricament 2, càrrecs 1, històricament 4, nomenaments 5.

El temps màxim en un càrrec és de 4 anys, 8 mesos i 4 dies i el mínim 3 anys, 6 mesos i 6 dies. Els nostres informes li mostraran la trajectòria professional... 9,50 € complet o i 2,65 € parcial. Podrà conèixer si té propietats o drets sobre bens immobles per mitjà del Índex de la Propietat i rebrà les Notes Simples dels bens que n'és titular».

El segon indici és de www.menorca.info - opinió: «Alumnos que dejan huella (I)» de Manuel G.G. Oh!, si era una nena. Després ve el twitter, el facebook i el cinquè camp m'anomena en un article de l'apreciat JB Marquès. La inquisició més entretinguda ve de la marca «+» i l'apel·latiu concret. Abandono el cercador. S'ha de reconèixer que hi ha investigació, del Google pots passar a Images, Vídeos, Blog Search... fins el poder de les pàgines especialitzades, xarxes socials, gmail o hotmail, IT/IP... una mena de pedagogia líquida nomenada internet, ones de l'atmosfera situades a quilòmetres d'altitud de terra ferma. Reporta molts titulars relacionats amb la feina duta a terme, visions particulars, ... continguts que - ni en el fons ni en la forma- legitimen el nostre caràcter.

En el món digital, per allà on passem, deixem un munt d'empremtes. Un idioma que revela: som el que escrivim, el que escriuen els altres i el que es troba en el boirat de Google. Res que inciti -almenys en el meu cas- al pagament de cap informe.Sigueu conscients del que compartiu, el com i amb qui. Si no ho feu així, podeu convertir-vos en una diana d'interrogatoris que, quotidianament, ja estan a l'abast de qualsevol «ratolí». Con en el film, avui la visibilitat és fonamental en tots els terrenys i -ens agradi o no- se'ns jutjarà en funció d'ella.