TW
0

Botín ha dit que als bancs ja els va bé. Tothom se n'alegra. El seu ha guanyat 3.000 milions. Més alegria. I no tenen pèrdues. Els actius tòxics devien anar a parar al Banco malo. En castellà sona més autèntic, com quan anàvem a escola: -¡Niño malo, cara a la pared! Cap, però, dels banquers dolents ha estat castigat, sinó que continuen inflant llurs butxaques.

Amb aquests guanys, ja podran començar a tornar els doblers del rescat. Fins a 61.000 milions d'euros... Però, com que l'embull és gros, m'aclareixen que els que hi guanyen no són aquests; que, de fet, els de l'operació rescat encara en demanen més.

Posem que amb 40.000 milions més tot estaria solucionat. Salives dins la mar, vam-ell-ara! Ah, i que no va ser un rescat -la tripleta letal Rajoy-Montoro-De Guindos sempre ho ha negat-, sinó un préstec del BCE amb condicions favorables; per exemple, a un interès força baix. Tal vegada per prudència, les institucions financeres espanyoles presten, amb comptagotes, els doblers a un interès cinc o sis vegades més alt del que a ells se'ls atorga, la qual cosa augura guanys futurs. España va bien; però (atur, desigualtats abismals entre rics i pobres...) no es nota gaire.