TW
0

El «cas Parot» no és únic. Es va posar sordina a altres precedents. El règim espanyol acumula diferents sentències condemnatòries entre les 70 del Tribunal Europeu de Drets Humans entre 1988 i 2009, de l'Organització per a la Seguretat i Cooperació Europea, de Transparència Internacional, de l'Agència Mundial Antidopatge, etcètera.

El Regne d'Espanya té un altre rècord europeu per afegir al d'aturats i exiliats laborals: el de sentències desfavorables.

Els ministres de Justícia d'UCD Lavilla, Cavero, Fernández Ordóñez i Cabanillas; del PSOE, Ledesma, Múgica, De la Quadra, Belloch, López Aguilar, Fernández Bermejo i Caamaño; i del PP, Mariscal de Gante, Acebes, Michavila i Ruiz Gallardón en deuen saber cosa.

Noms més o manco famosos han hagut de ser indemnitzats a costa de l'erari públic per abusos. La guerra bruta de qualque govern no ha d'esborrar-se.

Sembla com si les élites espanyoles, que manegen la Constitució com una espasa contra les aspiracions democràtiques de Catalunya, tenguin aversió a les lleis i, encara més, al seu compliment quan el tema no els interessa.

La llei és tranyina que enganxa insectes petits però que trenquen els borinots més grossos; d'altra banda, hi ha olímpics personatges dignes de figurar al Guinness per l'esport de saltar-se les normes que van prometre complir i fer complir.