TW
0

Els bancs no gaudeixen de la simpatia quotidiana. Ens envien escrits on diuen que la transparència informativa és part fonamental de la relació amb els clients, però ja sabem que la crisi actual és el resultat de molts problemes acumulats i que el sector financer n'ha resultat una de les causes principals. Noves formes d'actius, desenvolupament de diferents negocis (banca comercial, industrial, immobiliària, assegurances...) on sempre guanyaven, sumat a què els encarregats de vigilar-ho no van fer-ho de manera regular i eficient, ens ha dut a resultats d'escàndol.

Dipositant diners en efectiu en un compte bancari, vam observar -atònics- que ens cobraven una comissió per realitzar l'operació. Era una quantitat petita, cert, poc perceptible per més d'un, però excessiva per a tots aquells que compten amb ingressos reduïts. Si sumem totes les comissions que han ingressat els bancs espanyols per aquest concepte en el 2013, obtenim la gens menyspreable xifra de més de 15 milions d'euros.

Vam renunciar a fer-hi l'ingrés. Mentre retrocedíem la maniobra, recordàvem les injustícies comeses amb tants individus desemparats, injustament tractats per desconeixença o per manca d'assessorament adequat en la formulació d'hipoteques, preferents... considerant-los mereixedors d'una petita queixa social. Els ciutadans són dignes d'una gestió diferent, la que els rescati de què els responsables d'una part del desastre els imposin més comissions.