TW

Amb el laboriós, però, inevitable pas del mandat, el carrer constata que l'època de les promeses, l'alegria per un canvi, la innocència dels qui pensaven que millorar una manera de fer era possible, semblava més un somni nuvolat que una realitat llunyana. El desencís per l'autèntic, ja és totalment generalitzat.

Noticias relacionadas

Fa uns dies, Transparència Internacional Espanya, l'organització que ha elaborat l'estudi de claredat de les Cambres nacionals, ha relatat que 16 dels 19 Parlaments del nostre país analitzats han superat els 50 punts sobre un total de 100 i que n'hi ha tres que no arriben a l'aprovat: Balears, Canàries i Múrcia. Els autors de l'informe afirmen que hi ha un desig generalitzat de transparència i els seus companys alemanys, de la ONG Transparència Internacional, han explicat que Espanya és el segon Estat del món en que més ha augmentat la percepció de corrupció el 2013, per darrera només de Síria.

Es ciutadans volen exercir el dret a saber, instant a les institucions a que no esperin que es rebi una sol·licitud d'accés a documents, sinó que s'han d'anticipar activament en la informació que és d'ampli interès per al públic. La nitidesa és el gran valor del futur, perquè sense ella, no es generarà la confiança del poble, la desitjada.
Tenim afany per tot allò que sigui vertader i cristal·lí, fiable. L'obscuritat sempre pesa i la percepció del Parlament balear, ara, puntua com un gran mirall emboirat pels bavors de la dutxa.