TW

Demà dissabte celebram a Maó la Jornada de seguretat, emergències i Protecció Civil, una proposta nascuda amb la doble finalitat d'atracar aquests serveis a la ciutadania i fer un reconeixement públic al seu treball. Protecció Civil, Bombers, Policia local, Policia Nacional, Guardia Civil, Salvamento Marítimo, Creu Roja, Ambulàncies, Ibanat, Autoritat Portuària són les organitzacions que estaran representades en l'exposició que es desplegarà per l'eix urbà que discorre entre l'Explanada i la plaça del Carme i que tindrà una prolongació al moll comercial amb la presència del remolcador «Marta Mata» obert a les visites públiques.

La seguretat i la protecció comencen per cada persona en particular, pel respecte i compliment de les normes i per la prevenció davant el risc. Aquesta conducta no lleva, però, l'aparició de situacions que reclamen determinats serveis i l'obligació de disposar d'una infrastructura adequada, tothom està exposat a patir accidents o a veure's en moments d'especial dificultat.

A una societat avançada com la nostra ens hem acostumat a comptar amb serveis professionals de qualitat per resoldre situacions de seguretat o d'emergències i, amb freqüència, exigim més que no agraïm. És el nostre dret i és també la nostra responsabilitat valorar com toca aquest mitjans, la seva disposició i els resultats que ens donen. A l'Administració correspon organitzar el servei, procurar l'eficiència i facilitar la difusió entre la ciutadania. Aquest és el principi que anima la iniciativa que posam en marxa amb aquesta jornada: la divulgació i la proximitat entre els cossos, institucions i organitzacions als servei ciutadà o, dit amb altres, paraules, conèixer la cara amable i saludable de la seguretat.

A més de l'exhibició de vehicles, material i altres elements s'han programat demostracions i tallers dirigits a augmentar la informació i el coneixement de la tasca que desenvolupen juntament amb una vessant lúdica i activitats orientades cap la ciutadania més jove, la que més prest es familiaritza amb els efectius. Informació i diversió com a ingredients principals de la jornada matinal.

La jornada vespertina tindrà una vessant més institucional amb un acte oficial a la sala de plens municipals amb el reconeixement a l'agrupació de voluntaris de Protecció Civil i a agents de la Policia Local que al llarg del darrer any han intervingut en situacions d'especial risc. Sempre he pensat que l'honor i la dignitat en l'exercici professional també son formes de gratificació de la feina i, per tant, s'han d'emprar i s'han d'administrar amb rigor. La labor que desenvolupen els voluntaris de Protecció Civil, el seu arrel altruista i de servei a la comunitat, mereix aquest reconeixement i aquest és l'esperit de l'acte programat a les 20 hores del fosquet.