TW

La terrassització de Maó no pot ser més que una bona notícia. Sempre he dit que si una persona vol iniciar o ampliar el seu negoci en Tadeo i n'Àgueda li han de donar una besada al front i ajudar-lo a col·locar les estanteries. Per això, de l'obra que s'ha fet a Colón poc o res em preocupa la presumpta «privatització de l'espai públic». De l'espai públic es fan molts usos privatius, fins i tot quan deixam el cotxe aparcat al carrer per fer missatges. Hi ha cavalls escala 1:0,5 a l'Esplanada, ambulants, parades de taxis, tren turístic amb viatgers que saludam sense que els coneguem de res... Tot ús privat a l'espai públic. ¿I?

El problema apareix si això perjudica el gaudi de la resta de veïns o altera un cert criteri estètic, fet que succeeix amb un parell de terrasses d'ubicacions estranyes en què es demostra que l'afany per dinamitzar a mil per hora a vegades traeix el mínim gust. S'ha de saber dir no.

Noticias relacionadas

¿Espai emblemàtic? Jo l'usava per esperar a què la meva dona acabés de dinamitar l'economia familiar o quan el repte de pujar sa Costa de sa Plaça era massa per a les forces disponibles a la meva tribu domèstica. Però preciosa no era. Les ciutats evolucionen, canvien, i només elements molt selectes s'han guanyat el dret a mantenir-se intactes per molt evident que sigui el seu declivi. Per això es van reformar Conquesta (ara malmesa per un deliri circulatori) Bastió, Príncep...

¿Pedres catalogades? Tornem-hi. La protecció l'espai no és preservar-lo fet una porqueria, sino mantenir-lo bé. Als adoquins de Colón es va dibuixar una càrrega i descàrrega criminal (ús privatiu), durant anys hi han passat legalment milers de camions, s'hi va posar ciment i es va permetre la seva conversió en una pista d'aventures per als turmells. Si ara es perden vint pedres però queden millor les altres vuitanta, perfecte. Actualitzarem el catàleg i anirem a fer un piscolabis a la plaça, moderna i aclarida, mentre comentam, tranquil·lament, que hi falten un parell més de bancs perquè la cosa ha quedat una mica magre, això sí, per als interessos generals.