TW

El 27,8% de la població balear es troba en risc de pobresa, 115.000 llars en perill d'exclusió, un 10% viu en condicions mínimes de benestar, el 17% sofreix retards amb els pagaments, el 42% no pot afrontar imprevistos... l'informe FOESSA sobre el desenvolupament social a Espanya no deixa indiferent. La nostra Comunitat Autònoma no en surt ben parada, a pesar que les illes es situen en el setè lloc entre les regions espanyoles amb rendes més altes.  Ens espantem llegint aquest document tècnic, a pesar de que la calçada diària fa massa temps que transmet el seu neguit i les xarxes socials radien testimonis impotents i enfadats.

Noticias relacionadas

Si practiquem l'escolta entre els qui per sort tenim treball, el transmissor emet ondes  constants d'inseguretat, bufa salaris congelats des de fa anys, del que costa arribar a fi de mes, de la llosa dels rebuts de la llum, del telèfon, la benzina... que només permeten despeses imprescindibles. Creix la precarietat, s'esfonça l'oci i la despesa de la relació.

El context actual segueix emfasitzant  les diferencies de la població en termes de desigualtat, on part del capital social i cultural s'ha destruït. Augmenten els interrogants sobre el nou model social, on més enllà de la regeneració de les institucions, caldrà una major implicació de la ciutadania. Un poble amb grans idees que connectin lo cívic amb lo públic, aquelles que no permetin que 3 de cada 10 persones visquin la vida només per patir-la.