TW

Saps que pots conèixer tot el que fan els usuaris al teu web i millorar les vendes o les reserves? Malauradament a dia d'avui encara són moltes les empreses, comerços i establiments de Menorca amb un web de venda o reserva online que quan els fas aquesta pregunta posen cara de sorpresa i responen que no, que l'única informació que tenen sobre el seu web són el nombre de vendes o reserves que realitzen els usuaris i de mails que els envien.

I la cara de sorpresa es transforma en cara de curiositat quan els hi explico tot el que poden saber: el nombre de visites, d'on vénen, quan vénen i per quin canal vénen el usuaris; quantes pàgines visiten, quines els interessen més i quines estan més ben posicionades; quant de temps estan al web i en quins moments del dia es connecten; si accedeixen des d'un ordinador, una tablet o un telèfon mòbil i com interactuen amb la pàgina web segons el dispositiu; quin percentatge dels que entren realitzen una compra o una reserva, per quin import i de quins productes; quants usuaris cliquen a un botó i en quin punt abandonen el procés de compra/reserva; i, a més, comparar totes aquestes dades dia a dia, setmana a setmana, mes a mes, temporada a temporada o any a any.

Però el més interessant de l'analítica web es que aquestes dades ens serveixen per respondre preguntes de negoci i, el més important, per millorar els resultats del lloc web: augmentant el nombre de visites, la qualitat d'aquestes i el nombre de vendes/reserves que es realitzen.

És a dir, que l'analítica web és una eina que ens permet entendre el comportament dels nostres usuaris, millorar la seva experiència de navegació i augmentar els beneficis de la nostra pàgina web.
Per tant, si tens una botiga online o un lloc web de reserves de productes/serveis necessites conèixer mínimament com funciona Google Analytics –l'eina gratuïta més utilitzada al món– i, sobretot, entendre els conceptes bàsics de l'analítica web per optimitzar el teu site i redefinir les estratègies per millorar-ne els resultats.

I aquest és l'objectiu de la xerrada i el curs «Analitza el teu web amb Google Analytics» que durem a terme a través del Pla +TIC Menorca: ajudar les empreses, comerços i establiments a entendre les dades, informes i mètriques de Google Analytics; a conèixer i definir els indicadors (KPI's) concrets pel teu web; i a utilitzar diferents tipus d'anàlisis per millorar la pàgina web de venda o reserva online.

T'animes a endinsar-te dins el divertit món de l'analítica web? T'assegur que et sorprendrà el molt que pots entendre i aprendre dels usuaris del teu web per millorar-ne els resultats. T'esperam dilluns (dia 1), a les 19h, a la seu del Consell Insular de Menorca.

[Antoni Febrer Barber imparteix el curs "Analitza el teu web amb Google Analytics", corresponent al Pla +TIC del Consell Insular de Menorca, cofinançat pel programa LEADER 2007-2013].