TW

En acabar l'any és habitual que es facin resums de les notícies més destacades, però en la setmana 52 de tants i tants 'caràcters' voldria destacar-ne els comentaristes. Fa uns dies ens vam retrobar, un costum nadalenc que manté l'edició menorquina i que propicia l'encontre de tantes i tantes firmes. M'agrada veure'ls. Són l'anàlisi crític de l'actualitat més propera, unes pàgines que ofereixen una realitat canviant, la pluralitat que vol fomentar el debat i que –alhora- obra nous espais d'opinió.

Noticias relacionadas

Som iguals perquè conceptuem una societat dinàmica, canviant i que, a més, està en crisi. No només econòmica, sinó també de valors. Participem, en la mida de les nostres possibilitats, a crear aquesta societat, on es pot discutir sense desqualificar, on expliquem els nostres arguments. Provenim de diversos àmbits i ideologies, som diferents i tenim visions distintes, són reflexions plurals d'advocats, economistes, jubilats, periodistes, metges... pàgines que opinen per i amb el lector. Sovint n'aprenc de la varietat. Tot el que escrivim depèn dels nostres ulls, de la nostra manera de pensar i de les nostres creences. M'adono que tot és molt relatiu i que aquesta tangibilitat subjectiva, la nostra, fa créixer la realitat formal que ens expliquen en la resta de les pàgines.

Acabo les 52, 104, 156... creient que tots som columnistes desitjosos d'impulsar, juntament amb les cartes al director, una illa estimulada pels ciutadans.