TW

Aquesta expressió és una fórmula sarcàstica dels nostres majors, de la llengua quotidiana, un compendi que conviu amb la superació d'un mal tràngol. «Estem salvats» combina l'escepticisme i la ironia davant de la vida. Serveix com a titular de la recent compareixença del president Rajoy per dir-nos que anem a bon ritme i que ens hem recuperat econòmicament. En les llars, la crisi ja és història, s'ha enlairat gràcies al creixement macro, i el brot verd de l'arbre nadalenc –per fi- ja és de tots colors.

Noticias relacionadas

Estimats, ja no partireu cap a l'estranger en acabar els estudis, enguany trobareu feina dels vostres oficis. Avis i àvies, persones amb discapacitat, la pensió us creix un 0,25% i cobrareu uns 2 euros més a finals de gener. Els malalts no pagarem els medicaments. També recuperarem les pagues extres que –com ara l'economia- també van prendre volada. Tornaran las conquestes socials. Uns, deixareu de cobrar el salari mínim, i a d'altres, us pujaran la nòmina, la que viu congelada des de fa més anys que la pròpia crisi. Podrem gaudir dels restaurants, de les terrasses, del consum del lleure. L'arrencada ens aproparà de nou a la cultura i no se'ns farà feixuc cap IVA ni augment de necessitats bàsiques com els rebuts de l'electricitat o de l'aigua. Pobres, no n'hi haurà.

Segon dia d'un cel blau, intens, on el benestar dels espanyols es converteix en la primera prioritat. Sí, el 2015 és un any definitivament electoral. Quina meravella!