TW

L'esquerra avança en la creació d'un programa de Govern. Els representants dels grups han arribat a acords programàtics en diferents àrees, social, habitatge, igualtat, medi ambient, llengua i cultura... representen, se'ns dubte, un abans i un després en la manera de construir la comunitat. El pla general d'actuació està embastat. Mentre redacto aquesta columna, també per primera vegada, encara desconeixem qui serà l'alcalde en molts indrets, president insular o balear. Ens agrada quan tot està per escriure.

Noticias relacionadas

Aquestes dues setmanes el diàleg s'ha intensificat. S'ha enraonat con mai, tot i que qualcuns vulguin sembrar el discurs de la por. Immersos en el canvi de la química pública, també s'hi podria incloure despolititzar molts sectors. Cap decret que vulneri decisions tècniques, que no utilitzi el consens del sector implicat. Ni un consorci, fundació, o patronat s'hauria de sotmetre a una dimensió política d'unes decisions que no hauria de tenir, perquè hi ha filigranes diàries que massa vegades s'allunyen dels seus principis fonamentals o fundacionals.

Per exemple, la televisió pública. En la nostra, els debats, l'actualitat social, l'ensenyança, la participació de periodistes o d'entitats, s'ha difuminat darrera un seguit de programes d'entreteniment. Els dirigents deien «més pròpia, imparcial, oberta, un reflex de la societat balear». Més enllà del mapa del temps i d'alguna referència aïllada, qualcú s'hi ha vist reflectit?