TW

Karim Benzema és una estrella del futbol. L'altre dia es va enfadar perquè el van canviar per Kovacic. Aquesta actitud dels senyorets de la pilota és una falta de respecte cap als companys, als quals tampoc els agrada ser reserves. Tots són professionals, tots grans jugadors, però les grans estrelles les marquen petits però importantíssims detalls.

Menorca, com els companys de Benzema, és reserva. De la biosfera. Com els jugadors de Primera, és un territori de primer nivell ambiental però li falten detalls importants per arribar a ser una estrella. És més Kovacic que Benzema. Li falta genialitat. Acaba d'arribar als 22 anys, i per tant ja no és una promesa, no ho hauria de ser. Hem de deixar ja de donar voltes sobre el que hauria de ser l'Illa, i fer dels repetidíssims propòsits una realitat.

Noticias relacionadas

En concret, és curiós que hi hagi tanta protesta contra les prospeccions, però cap per denunciar la ridícula presència a l'Illa de les energies renovables, dues paraules que tots els dirigents públics pronuncien amb discursos tipus miss, com si ells mai no en fossin del tot responsables. La imatge del fumeral d'Endesa al costat de quatre molinets solitaris i anecdòtics és símptoma d'una lesió crònica. O que hi hagi tant escarafall per un parc aquàtic, i cap indignació massiva o recollida de firmes per altres tobogans d'aigua més dolorosos,  aquells que fan que la pluja acabi compartint atracció amb les aigües residuals i tan amics. Tampoc s'han vist de moment polítiques de mobilitat valentes i decidides per acabar amb l'imperi fumejant de les quatre rodes. Ni un tractament de residus modern.

Els futbolistes, quan els fixen, sempre prometen gols i ser uns cracs. Molts acaben sent reserves. Amb la nostra (reserva) passa el mateix. Tothom diu apostar per les renovables, per la sostenibilitat, fan plans, jornades i estudis... Però tenim el que tenim: un magnífic jugador d'un equip de primer nivell, de grans qualitats, físic descomunal i tècnica depurada, però que és reserva i no titular. No és estrella, per aquests importantíssims detalls.