TW

Avui obre a Maó una exposició que mostra com eren els dinosaures i què feien per passar l'estona. O el que se suposa què feien, ja que de llavors no tenim fotos, premsa ni missatges capturats del tipus 'compi yogui sauri'. La seva vida, mida i caràcter s'han deduït a partir de restes com ossos o dents.

I és que malgrat tenir una alimentació sana, sense grasses saturades ni brioxeria industrial, malgrat no haver matriculat les seves cries a les escoletes, els dinosaures es van extingir. No sé si estaven assegurats, però la conseqüència del meteorit (ja ho sé, no està clar) que, per imprudència, excés de velocitat, gir a l'esquerra o conducció etílica va col·lisionar amb la Terra, va ser de sinistre total. 

Noticias relacionadas

I em pregunto: què passaria si a les cinc de demà capvespre la raça humana s'extingís? A més de no saber com acaba el Barça, la conseqüència seria que els futurs pobladors de la Terra, alguns d'ells residents a Menorca si troben vols a bon preu per arribar-hi, intentarien esbrinar com érem noltros a partir del que hem deixat, de les restes.

Com que els diaris de paper al futur no els llegirà ningú, cabria la possibilitat que els futurs pobladors analitzessin els telèfons mòbils i es basessin en els nostres tuits i whatsapps, a més dels vídeos allà compartits, per intentar reconstruir la nostra existència. Si fos així, els experts que aconseguissin no perdre abans el seny ens definirien com una espècie de Gandia Shore universal! En el cas de l'Illa, trobarien també, per exemple, una críptica muntanya de plans per consensuar i models per repensar. Buscarien el significat dels edificis abandonats en desús al costat d'altres en construcció, de les piscines a dues passes del mar i de les dues grans estructures inútils plantades al costat de la carretera sense indicis d'obra recent o immediata. Seria el nou gran misteri talaiòtic.