TW

«Barberá, Matas, Rato i Aznar», (El Punt Avui, 3/4/16) és un article de l'advocat i exconseller de la Generalitat Francesc Sanuy. M'hi crida l'atenció una referència menorquina situada en temps de vacances que el president Aznar passà a Menorca. De fet, hi estiuejà els anys 2001, 2002 i 2003; Sanuy no ho precisa. Un policia de paisà li demanà la documentació i on anava. Li contestà que a sa casa (Sanuy és estiuejant habitual a Fornells), i aquell es justificà dient que a la casa de Fèlix Millet hi havia el president. Transcric de l'article: «I, en efecte a la terrassa de la casa hi havia els dos matrimonis i l'arquitecte Tusquets amb la seva parella. A la porta de l'edifici hi havia un rètol que anunciava la demolició de la casa per irregularitat urbanística. I es veu que el sopar va ser un èxit, perquè, a l'endemà, uns operaris van retirar l'anunci de demolició, en Fèlix Millet va ser nomenat vicepresident de FAES a Catalunya i en Tusquets va rebre el primer encàrrec d'obres als bars i restaurants del Palau. De manera que les donacions a una fundació de CDC van ser molt poca cosa comparades amb tot el que es va canalitzar cap a la fundació del PP i al PSC per ajudar a obtenir les benediccions municipals del projecte d'hotel».

Noticias relacionadas

L'article parla sobretot de la corrupció espanyola i dels tripijocs de l'expresident Aznar amb l'Agència Tributària, així que l'anècdota que Sanuy relata ve a ser un antecedent de com anaven les coses en aquells anys de vi i roses. Perquè arran d'uns comentaris en el sentit anteriorment expressat de l'advocat català al col·loqui de TVE Sant Cugat «59 segons», Aznar va promoure una querella criminal contra ell i, per defensar-se'n, la broma li va costar un milió de les antigues pessetes; a Aznar, tanmateix, la hi finançà la FAES. I si dic broma és perquè Aznar, en citar-lo el jutge de Pozuelo de Alarcón a contestar les preguntes del demandat a la celebració de judici, va optar per retirar la demanda, atesa la incomoditat que forçosament li havia de produir l'enumeració dels seus contactes i relacions a fi de determinar si eren irreprotxables.

Què succeí a can Millet amb la «irregularitat urbanística» objecte de demolició? El patró de la FAES a Catalunya, Sr. Millet i Tusell continua immers en un procés que dura ja set anys, i Aznar i la FAES? Ad calendas graecas.