TW

Quotidianament, aquests són els temes que fan pàtria. El Govern balear ha acordat posar clàusules socials en totes les contractacions públiques que realitzi. La presidenta Francina Armengol indicava les proposicions que permetran els seus efectes en l'àmbit laboral. Es reservarà almenys un 3% de la contractació per a empreses d'inserció, centres especials d'ocupació i programes protegits, que també inclouen una perspectiva de gènere.

Noticias relacionadas

Aquestes mesures es duran a terme per primera vegada en la nostra Comunitat Autònoma. Una bandera que ralla de dignitat en les relacions laborals, de responsabilitat social i de voluntat política. Convertirà l'habitual, en extraordinari.

La crisi i l'austeritat imposada els darrers anys havia transformat les administracions en llars que prioritzaven criteris econòmics. Les entitats socials no podien jugar al mateix nivell. Quan no hi ha afany de lucre, perquè la prioritat són les persones, no hi ha balanços dineraris. Són prestadores de serveis, itinerari de persones amb un alt grau de discapacitat, ofereixen formació i centres especials que eviten en bona part que sigui la pròpia administració que se n'hagi de fer càrrec. El major dividend és allunyar-los del carrer, dels hospitals, del risc d'exclusió... i oferir-los la mateixa qualitat de vida a la que tenen opció la resta de persones.