TW

Les festes de la Mare de Déu de Gràcia són un alè. El darrer alè d'un estiu intens, d'uns dies viscuts amb plenitud, espremuts al màxim on totes i tots hem intentat xalar fins a l'extrem, posposant les hores de son per altres dies i fent un esforç per exhibir el nostre millor somriure per estar a l'altura de la bellesa que ha irradiat la nostra magnífica ciutat.

Les festes de la Mare de Déu de Gràcia són alegria però també esforç, sacrifici, superació i ambició. Des de la feinada que fa tot el personal de l'Ajuntament –bravo Policia- als altres cossos com Creu Roja, Protecció Civil i resta, a la dedicació, la paciència i les ganes que hi posa cada caixer i caixera, cada cavaller i cavalleressa, i, per descomptat, cada cavall. Autèntics protagonistes d'una festa que no s'ha d'embrutar mai. D'una festa que és cultura pròpia i com a tal senya d'identitat d'un poble orgullós que du dins l'ADN fer festa, somriure i fer botar.

Noticias relacionadas

Les festes de la Mare de Déu de Gràcia són un cúmul de coses. Des del somriure d'un que torna fins a la mirada encisadora d'un infant que somia ser caixer algun dia, des de l'olor a coca bamba i xocolati fins als records d'aquells que ja no hi són. Les festes són passat, present i futur, són més que tu i que jo. Són també melancolia en els ulls de qui per un motiu o un altre cada vegada li toca viure-les de més enfora. Ningú va veure com plorava mescla d'alegria i tristor un senyor gran a la tarima de la plaça.

Les festes de la Mare de Déu de Gràcia també tenen coses que no són tan bones i tant de bo que tots els incidents que hi ha hagut acabin de la millor forma possible. I que no es tornin a repetir perquè no vull que l'any qui ve falti ningú a una plaça plena de gom a gom i orgullosa.

I ara, què ens queda? Esperar menys d'un any. Un temps que se'ns farà llarg, com aquelles mirades que es creuen i que a lo millor duren un minut però són eternes i plenes de sentiment. Esperarem, perquè no queda una altra, descomptant dies al calendari perquè torni aquest alè, tan curt, tan ràpid però a la vegada tan intens. Les festes de la Mare de Déu de Gràcia del 2017 ja són de camí.