TW

L'estadística diu que un contribuent mitjà de les Illes Balears destina el seu salari íntegre de 180 dies només a pagar impostos. És a dir, ha d'esperar a tal dia com avui, 30 de juny, per generar uns ingressos lliures de cap tipus de gravamen, que vagin directes a la seva butxaca. Aquest estudi, presentant per l'entitat Civismo, té en compte l'IRPF, cotitzacions a la Seguretat Social, IVA, impostos especials, Bens Immobles, Impostos de Circulació o de Patrimoni.

Avui, també acaba la campanya de la renda, font emergent de preocupació de les primeres relacions laborals. L'Aina ha declarat per primer cop, perquè fins ara només gaudia de feines d'estiu, aquelles que suposen un petit estalvi per encarar els estudis universitaris. Per fi, el 2016, va obtenir un parell de contractes estables. Hisenda l'obliga a presentar la declaració perquè en la segona feina va recaptar més de 1.500 euros, i entre les dues en va percebre més de 12.000. No és que sigui una fortuna, però el sistema està pensat per eixugar el dèficit públic, no per ajudar als joves.

Noticias relacionadas

El cas és que ha pagat quasi 1000 euros per dues feines que no sumen l'obligació anual de presentar els rendiments del treball, iguals o inferiors als 22.000 d'un sol pagador.

I no li sap greu haver col·laborat amb l'Estat, el què verdaderament fa mal és que el frau fiscal i la corrupció en el nostre país suposi el 30% del seu PIB.

Qui cobra mana, a tants ciutadans amb la mateixa situació.