TW

Ala majoria d'institucions els agrada vestir-se de gala. Fomentar espais que afavoreixen la foto, la distinció que reconeix la feina feta de persones i entitats en diversos àmbits. El flash del reconeixement. Qualque homenatge excepcional, qualque trajectòria, qualque pòstum. El president, el conseller o l'alcalde de la qüestió pronunciarà un discurs. La seva lectura sempre causa expectació, puix per l'al·locució més personal, el moment àlgid que quasi ningú escolta.

L'anterior mandat vam acusar als equips de govern d'haver multiplicat la seva presència en actes culturals organitzats amb motius d'entrega de premis. Grans posats, fins i tot amb una bandera insular gegant en un pavelló nu. Els actuals ho mantenen, pareix que ningú s'atraveix a retallar les emocions.

Noticias relacionadas

Fa uns dies, as Mercadal, es va condecorar onze policies locals amb la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc de la Comunitat com a reconeixement per haver prestat trenta anys de servei actiu. Un acte marcat per l'oblit de dues persones, de Ciutadella i Sant Lluís, que segons la normativa sembla que en són mereixedores. Caldrà esmenar l'errada.

Llàstima que l'any passat no s'aprofités la modificació de la Llei per esborrar definitivament qualcuns guardons. Als quotidians, ningú ens posa cap medalla pels anys d'entrega i d'esforç. Com a molt, si ho solucionem amb celeritat, ens donen les gràcies. Quants euros anuals es gasten les administracions en premis?