TW

El Consell Insular i els Ajuntaments ha posat en marxa una campanya per fomentar el civisme en les festes patronals. «Junts fem festa», explica els continguts de la celebració, els actes i les seves conseqüències, i s'adreçarà en xerrades enfocades cap als alumnes de l'Educació Secundària i Batxiller.

Juny, solstici d'estiu, el dia més llarg i també el més intens, i és inevitable pensar amb totes aquelles persones que honoren la festa. Rall de preparatius, de cases engalanades, de pastes salades i avellanes, dels millors embotits. De banderes al balcó, confits dins paneretes, i d'amics. La festa és retrobar-se, és convidar i participar de caragols i jaleos, amb cavalls i més cavalls. Cada poble i ciutat té les seves tradicions i la festa menorquina s'ha instaurat en protocols, amb munts d'actes lúdics, culturals i esportius que completen jornades extremadament participatives.

Noticias relacionadas

Amb el pas dels anys i de la concentració de persones de molts indrets distints, s'han produït escenes poc desitjables. Record l'estiu passat a Llucmeçanes, quan uns visitants van dipositar enmig de la plaça vàries neveres amb cerveses, i que s'hi va topar un cavall.

Aplaudim qualsevol acció més enllà de conferències i rutes guiades que repassen la història, perquè cal propagar el sentiment. Conèixer per estimar.

I volem que vinguis, que xalis, que comparteixis amb tots noltros, però que ho facis respectant tots i cadascun dels seus temps. Porta't bé!