TW

S’acosten uns mesos políticament convulsos per la proximitat de les eleccions locals, insulars, autonòmiques i europees. Moltes urnes es col·locaran als col·legis electorals el dia 26 de maig i cadascuna d’elles, de totes, determinarà el decurs dels pròxims anys, a la nostra realitat més propera i a la que ens queda més enfora. Aquesta, no per estar allunyada deixa de ser igual d’important, perquè determinarà, al cap i a la fi, el que es pot emprendre o no al nostre entorn més pròxim.

Noticias relacionadas

Mentrestant, es multiplicaran les opinions, les ofertes, les celebracions d’allò que s’ha fet, les crítiques del que no s’ha culminat, els avenços del que es vol emprendre, les desqualificacions personals, professionals o polítiques, etc. Els mitjans de comunicació encapçalaran notícies amb titulars tendenciosos, inflaran o devaluaran la informació que ens ofereixen o en callaran d’altra, simplement amb la no presència. I és necessari que siguem prou madurs democràticament per saber llegir entre línies i no caure en paranys. Feina difícil i feixuga la de l’informat, si vol configurar-se una opinió lliure i personal... Fins i tot la xarxa, tan ampla, plural i extensa, ens conduirà l’opinió en el camí electoral.

I haurem de tenir el cap serè i el cor bategant per guiar la nostra responsabilitat democràtica cap on ens dicti la consciència. Ben coneixedors que el nostre exercici democràtic (o l’absència del mateix) transforma vides i realitats. Un gran compromís, veritablement...