TW

Dijous a les Illes Malgrats (Mallorca) un holandès volia penjar a les xarxes el vídeo de la seva vida saltant al mar des d’un penya-segat de 25 metres i la seva dona va acabar gravant la seva mort. També dijous, al balcó d’un hotel de Magaluf, un britànic feia coses estranyes (ja no ho són tant a aquesta urbanització) i a un que passava per allà li va faltar temps per treure el mòbil i gravar un altre balconing. A Porreres els pagesos estan empipats perquè els turistes que cerquen fotos bucòliques destrossen el que han sembrat. A Menorca per fer-se fotos enfangats, banyistes erosionen les roques i la paciència local. El Consell ha actuat a un pàrquing creixent i minvant, a més d’establir un bus, per a l’exèrcit que no vol marxar sense la seva imatge fent beneiteries a la posta de sol de Punta Nati.

Noticias relacionadas

Segons una enquesta de PhotoAiD, un 75 per cent dels turistes consideren el telèfon mòbil el seu primer estri de viatge i el 46 per cent penja fotos per fer enveja als seus seguidors (si és així, millor dir-los seguidors que amics, no?). A una recent visita a un important museu me va sorprendre que molts visitants gastaven el seu temps, tal vegada irrepetible, davant obres d’art úniques fent-les desenes de fotos impersonals (no hi sortia ningú) amb el mòbil, fotos idèntiques a les que trobam a Google només posant el nom de la peça i pitjant Imágenes. Quan es pagaven carrets i revelats era una altra cosa.

Coses de turistes, dirà vostè, i de jutjat de guàrdia! Sí, així és.El Tribunal Suprem, que no és poca cosa, ha hagut de prohibir explícitament que les persones que passen unes oposicions a la seva sala de vistes es facin selfies durant la prova. Es considera que açò que no es correspon amb la serietat de la institució. Que són futurs jutges o fiscals, punyetes! Els magistrats del Tribunal Suprem, recordin, fan coses tan gruixades com autoritzar l’espionatge de telèfons mòbils amb Pegasus quan hi ha causa justificada. Si Pegasus servís per neutralitzar les càmeres, la justificació d’ús seria gairebé universal.