TW

Una de les primeres seccions que en van donar a la redacció del diari Última Hora Menorca, l’any 1984, va ser «La senalla de la compra». Cada setmana, anava a Sa Plaça i a Sa Peixateria i anotava el cost dels productes de temporada. Vigilàvem els bàsics, els de proximitat, i comparàvem l’encariment influenciat per dates assenyalades, com el Nadal. Perseguíem promoure el producte local, i ho regàvem amb receptes, reportatges de la vida dels productors, o de fires insulars. Alimentar-se de manera saludable, i de casa.

Tres apunts:     

1. Les Illes són el territori de tot l’Estat on és més car comprar en supermercats, segons l’informe de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). En l’alimentació és d’escàndol, enguany ha pujat un 16%.

Noticias relacionadas

2. Les famílies cerquen les ofertes en distints establiments, fan malabarismes per arribar a final de mes, i certs productes han desaparegut de la dieta quotidiana: carn, peix fresc, verdures i fruites.

3. Diu la publicitat: «Celebra el teu moment Menú4you, milaneses simples, dobles o triples, amb patates fregides i refresc, de 3 a 5 euros». Recorreu a un McDonald, per gust o necessitat?.

Assumint que el deute ara mateix és inevitable, es fa encara més cabdal enfocar molt bé la despesa pública i    treure veritable profit a les inversions que es realitzin. No malbaratar ni un cèntim dels fons europeus.

«Ja no em queda ni sa botigueta, ni sa llet de sa vaca, ni sa plaça aquella, que era es meu món».