TW

El Consell vol canviar la Llei del Camí de Cavalls per què els excursionistes que l’utilitzin puguin tenir serveis. Com tothom sap el Camí de Cavalls volteja Menorca al llarg de 185 kilòmetres i el litoral de l’Illa està plegat d’urbanitzacions, amb els seus hotels i restaurants. Si un fa un tram del Camí de Cavalls no ha de caminar molt per trobar-se un lloc on hi hagi tota classe de serveis. Si algú recorre els 20 kilòmetres que van de Cala Blanca a Cala Mitjana trobarà serveis a Cala en Bosc, Son Xoriguer, Macarella i Cala Galdana. És a dir que si vol podrà aturar-se quatre vegades a fer una coca-cola o inclús dormir a algun hotel de costa o en els diversos hotels rurals que hi ha a prop. Si un altre vol fer els 25 kilòmetres que van d’Arenal d’en Castell a Cala Mesquida es podrà aturar a Punta Grossa, Na Macaret, Addaia i Es Grau.

Noticias relacionadas

El tram més extens on no hi ha serveis és el que els usuaris d’aquest camí anomenem ‘Mordor’, que va de Binimel·la fins Cala Morell. Són uns 27 kilòmetres i evidentment, com es pot intuir amb el seu nom, no és el tram més transitat. Tal vegada el Consell pensa que és en aquest tram on falten serveis, perquè a la resta n’hi ha cada 5 o com a molt a cada 10 kilòmetres. Si fos per aquest tram, on s’instal·larien aquests serveis? I de què xerram, d’agroestances que ja estan permeses, restaurants, quiosquets de platja, lavabos...? Tot l’any o només l’estiu? Sigui el que sigui no crec que muntar un negoci enmig d’aquest tram del camí o en una platja perduda com Cala en Calderer sigui molt rendible.

Sí que seria rendible, en canvi, obrir algun quiosquet a platges verges concorregudes com La Vall, Son Saura, Pregonda o Cala Presili. Però sembla que, amb bon criteri, aquesta no és la intenció del president del Consell. Però alerta que quan s’obre el portell i no queda ben tancat el bestiar acabi descontrolat. I passem de xerrar de dotar de serveis, que ja existeixen, al Camí de Cavalls a permetre negocis i noves edificacions en sòl rústic. I precisament açò és el que no volen molts dels amants del Camí de Cavalls i molts dels turistes que venen a Menorca cercant espais verges.