TW

Tota la societat menorquina està d’enhorabona! El periple ha estat llarg i el camí gens fàcil però la constància de moltes persones, l’empenta del consens ciutadà i la feina ben feta en els darrers anys han donat el fruit esperat. La nostra prehistòria ja és patrimoni de la humanitat! I m’omple d’orgull i d’emoció escriure aquestes paraules, com a tots els que ens estimem a mans plenes aquesta roqueta nostra.

Noticias relacionadas

Recordo quan ens va visitar la persona d’Icomos per veure sobre el terreny i avaluar la candidatura de la Menorca Talaiòtica. Vaig tenir ocasió de brindar una mica de música a la comissió que es va desplaçar a l’Illa i, com tantíssimes persones més, afegir un granet d’arena a la causa. Les vibracions ja eren bones aleshores. La guerra d’Ucraïna ha retardat la culminació del procés però finalment ha arribat. I el mèrit és de moltes generacions de menorquins i menorquines, des de fa milers d’anys, perquè hem sabut respectar el llegat d’una època que ha marcat el nostre caràcter i la nostra essència.

Ara toca fer-nos mereixedors, dia rere dia, de la distinció que ens atorguen i treballar, des de les institucions però també des de la societat civil, per fer créixer aquesta consciència i eixamplar les perspectives del nostre llegat prehistòric. Estic convençuda que serem dignes continuadors de tantes generacions pretèrites que ens han precedit. Enhorabona, benvolguts conciutadans i conciutadanes!