TW

Ésser voluntari o voluntària implica dedicar una part del temps lliure a fer gratuïtament una acció al servei de la comunitat. La traslladem dins d’una entitat o associació i es duu a terme per intenció pròpia amb l'objectiu de contribuir a la transformació de la societat.

Mon pare deia que les ninetes dels ulls m’augmentaven quan rallava de l’àmbit social. En Berto, formava part d’una generació que només coneixia la feina, i que a canvi d’hores, d’esforç i dedicació, sempre s’obtenia una recompensa. Solia demanar-me: «I açò, t’ho paguen?». No sé si ho va arribar a entendre mai, però sabia llegir molt bé els meus ulls.

Noticias relacionadas

Viure la vida amb passió i entusiasme va d’acord amb veure que la teva feina fa possible el benestar d’altres. Emociona descobrir que grans projectes s’han pogut dur a terme, i amb èxit, gràcies a centenars de persones que s’hi dediquen com a voluntaris i voluntàries. I tu, sense que en siguis una actriu principal, examines satisfeta el resultat final.

Són pàgines d’un diccionari especial: participació, associació, respecte, dignitat, democràcia, igualtat, llibertat, integració... gratis i desinteressadament. I no cal ser el primer, ni el més preparat, ni tenir un al càrrec. És suficient amb oferir el millor de nosaltres mateixos. M’estimulen i m’alliçonen.

Dimarts és el Dia Internacional del Voluntariat, fem festa, i solem coincidir en afirmar que rebem molt més del què donam. Egoistament, és un gran acte d’amor.