TW

Està plovent! I bastant al gust de tothom. Motiu d’alegria. Ha fet molta calor aquests dies passats, molts arbres van brotar, què passarà si ara fa fred i vent?

No cal dir que els pagesos viuen amb neguit aquest clima desbocat.

Els pagesos i tots els consumidors que veuen que la seguretat alimentària pot trontollar.

Què passarà si la pagesia deixa de treballar el camp per un baix rendiment dels cultius degut a les llargues sequeres intercalades per pluges torrencials devastadores? O perquè el diesel i fertilitzants són cada vegada més cars. O perquè estan farts de tanta burocràcia O perquè arriben els mateixos productes d’altres regions extracomunitàries més barats, i allí sí segueixen emprant pesticides aquí prohibits?

L’actual revolta de pagesos envaint amb tractors les grans ciutats d’Europa aconseguiran resoldre tots aquests greuges.

Sobretot l’insultant greuge que el 80 per cent de les ajudes europees de la PAC van a parar només al 20 por cent dels cultivadors, és a dir als grans propietaris i grans corporacions, que es dediquen a una agricultura industrial completament insostenible.

El 80 per cent dels cultivadors, els petits pagesos, els que es dediquen a una agricultura familiar de proximitat, molts d’ells ecològica, només reben el 20 per cent de les ajudes. Insultant!

El sector primari, el qual ens proveeix d’aliments saludables, i ens cuida el paisatge, que ens protegeix contra els incendis, i a damunt ens ajuda a captar l’excés de CO2 atmosfèric, sens dubte és el primer, el més important.

Els pagesos i pageses han de pujar i pujaran en l’escala social per damunt de molts professionals. Som-hi!