TW

Cinc platges menorquines seran enguany Banderes Blaves, la distinció que atorga la Fundació per l’Educació Ambiental d’Europa. Hem sumat Punta Prima i Binibèquer Nou, a les que repeteixen: Cala en Porter, Son Bou i Cala Galdana. Sembla que açò fa treure pit als ajuntaments, i amb qualcuns ítems hi estem d’acord: la qualitat de l’aigua, que no hi hagi abocaments o aigües residuals, la seguretat de les persones o facilitar l’accés per a les persones amb mobilitat reduïda. D’altres, no importen tant, com els serveis de dutxa.

La nostra roqueta gaudeix de 220 km de costa, hi ha més d’un centenar de cales i platges d’extraordinària bellesa, i per a tots els gustos: verges i de difícil accés, o urbanitzades i amb totes els serveis necessaris. I més enllà dels aspectes turístics, m’agradaria que fossin blaves per a tothom.

Noticias relacionadas

L’accessibilitat universal és un aspecte fonamental per garantir que totes les persones, independentment de la seva capacitat puguin gaudir del senzill plaer de banyar-se en les nostres aigües cristal·lines. Tot i que s’han fet progressos en aquest àmbit, encara són insuficients.

Les adaptades són Platja Gran, Santandria, Cala Galdana, Arenal d’en Castell, Son Bou, Cala en Porter, Punta Prima, Binibèquer, i Es Grau i no totes gaudeixen de les infraestructures i serveis adients per a les persones amb mobilitat reduïda.

Nedar per a les persones amb discapacitat és un dret i una oportunitat. Encara hi ha molta feina per fer.