El caixer batle Carlos Rotger, en el moment de votar una vegada acabat el jaleo | Gemma Andreu

TW
0

Aquest no era un diumenge qualsevol per al poble de Fornells. Mentre a la plaça de s’Algaret es vivia el segon dia de jaleo de les festes de Sant Antoni, el Poliesportiu Municipal acollia a tots aquells fornellers citats amb les urnes.

La celebració de les eleccions generals en ple mes de juliol ha deixat imatges totalment insòlites. Durant el matí, molta gent acudia a votar devers les 11.30 hores, aprofitant així els darrers moments just abans que comencés el jaleo.

El vot del caixer batle

Una de les instantànies que quedarà per al record serà la del caixer batle, Carlos Rotger, exercint el seu dret a vot a les 18 hores del capvespre abillat amb el seu vestit de cavaller. En acabar la beguda de caixers, Rotger es va atracar fins al recinte. En la prèvia havia avisat que ho faria «amb el cavall». Tanmateix, dues hores abans el deixava descansant juntament amb la resta d’animals.

Al seu torn, va coincidir amb altres membres de la qualcada, com és el cas de Tòfol Fedelich, qui també va aprofitar per apropar-se a votar vestit de cavaller després de dos intensos dies de jaleo.

Entre les 11 i les 12 del matí s'ha viscut la major afluència de votants | Pablo Rodríguez
Noticias relacionadas

Una calor incessant

El centre estava adaptat per combatre la calor que assotava aquest diumenge el nucli, que va arribar a enregistrar una temperatura màxima de 34ºC.

Així i tot, es va haver de recórrer als ventiladors adquirits per l’Ajuntament des Mercadal. La instal·lació d’aire condicionat no era suficient per sufocar la intensa calor. Per aquest motiu, s’ha hagut de posar un ventilador a les dues meses electorals per fer més suportable la feina dels presidents, vocals, interventors i apoderats.

Entre ells hi ha hagut dues baixes, motiu pel qual ha estat necessari activar a dos suplents. En un dels casos, el suplent ja havia rebut la seva respectiva notificació el passat divendres. En l’altre, un segon suplent ha hagut de substituir a un titular que va presentar una al·legació a primera hora del matí. En ser acceptada, se li va deixar marxar.

Un instant del jaleo a la Plaça de s'Algaret. Katerina Pu

A l’entrada del poliesportiu, un agent de la Guàrdia Civil s’assegurava del correcte desenvolupament dels comicis, ja que la Policia Local estava mobilitzada per cobrir el jaleo de la plaça.

A més, aquells que ho desitgessin podien entrar amb el seu vehicle fins als pàrquings habilitats devora el centre. A diferència del dissabte, la jornada dominical va oferir més facilitats a l’hora de trobar aparcament.