TW
0

Gabriel Fiol Gomila i Guillem López Casasnovas representen la quota menorquina a la 25ena edició dels Premis 31 de Desembre, els guardonats de la qual van ser donats a conèixer aquest cap de setmana per part de Jaume Mateu, president de l'Obra Cultural Balear, entitat promotora dels premis.

Fiol i Gomila, menorquí des Castell, magistrat i president de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha estat distingit amb el Premi Gabriel Alomar per promoure l'ús del català a l'àmbit jurídic. En aquest sentit, l'OCB ha valorat la valuosa aportació de Fiol al món del dret i de la llengua pròpia de les Illes Balears, ja que a banda d'expressar-se en aquesta llengua a l'exercici de la seva professió, ha treballat esforçadament per facilitar un tractament respectuós amb l'exercici dels dretes dels ciutadans, inclòs el d'expressar-se en català.

Per la seva banda, López Casasnovas rep el Premi Josep M. Llompart pel seu rigor en les investigacions sobre economia, en concret sobre la mesura de l'eficàcia en el sector públic, la revisió del paper del sector públic en general i de l'àmbit sanitari en particular, i en el finançament i les balances fiscals de les Hisendes Territorials. En la concessió d'aquest guardó a l'economista ciutadellenc s'han valorat especialment els seus estudis i la posterior divulgació del dèficit fiscal de Catalunya amb l'Estat, i la seva inequívoca defensa de la identitat nacional.