Palma. Ponç Pons, acompanyat del conseller Bartomeu Llinàs i l’escriptora Carme Riera - pgib

TW
0

El conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, va nomenar ahir Ponç Pons com a Escriptor de l'Any 2011, amb la finalitat de fer veure que la poesia pot ser un gènere assequible per a la població balear. El poeta menorquí té una de les trajectòries més consolidades de la literatura catalana actual i, al mateix temps, la seva poesia constitueix una de les més elevades de totes les Illes.

La designació de Ponç Pons com a Escriptor de l'Any 2011 ha respectat una sèrie de condicions: tenir una llarga trajectòria literària, que en el seu cas es remunta a 30 anys enrere; haver estat traduït (castellà i portuguès); ser prou reconegut entre el públic; i haver desenvolupat el gruix de la seva obra en llengua catalana, amb més de vint obres publicades. Una de les novetats és que l'Escriptor de l'Any 2011 no és un novel·lista, sinó que bàsicament ha destacat com poeta, tot i que Pons també ha duit a terme alguna incursió narrativa, teatral o assagística.

Activitats

La Conselleria de Cultura i Educació comptarà amb la col·laboració d'una sèrie d'especialistes per tal de difondre l'obra de Pons arreu de Balears i més enllà. Així, hi participaran el professor Joan F. López Casasnovas, el catedràtic de Filologia Portuguesa de la UIB, Perfecto Cuadrado; el professor de la Universitat King's College de Londres, Jesús Villalta-Lora, que actualment està treballant en la primera tesi doctoral sobre l'obra de Pons; el poeta manacorí i company generacional Bernat Nadal; i la professora i poetessa eivissenca Helena Alvarado.

Per altra banda, la Conselleria també durà a terme els clubs de lectura amb diversos llibres de Pons, com "Dillatari", "Nura", "Pessoanes", "Abissínia" i "Lokus". En acabar l'any, aquests llibres de l'escriptor menorquí serviran per engruixir les biblioteques públiques, escolars, de Secundària i universitàries. També s'han programat conferències i entrevistes amb Pons arreu de Menorca, Balears, Espanya i l'estranger.