Premiats. L’any 2006 van rebre la distinció els cinc expresidents de la Comunitat Autònoma - Arxiu

TW
0

Caritas ha estat distingida amb la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears 2011, un guardó concedit en reconeixement a la seva feina i el seu compromís amb la justícia i la solidaritat.

L'acord de lliurar la Medalla d'Or es va prendre al Consell de Govern celebrat ahir dematí a Palma, i junt amb Caritas, reben també la distinció el tennista mallorquí Carles Moyà per la seva "brillant trajectòria esportiva", així com també, encara que a títol pòstum, el cantant, escriptor i actor en llengua catalana Guillem Fullana, conegut artísticament com Guillem d'Efak i que morí a Mallorca el 1995.

Caritas
El Consell de Govern concedeix la Medalla d'Or de la Comunitat Autònoma a Caritas "pel seu compromís amb la justícia i la solidaritat", tot reconeixent l'esforç de "les comunitats cristianes, els voluntaris, els professionals, els subscriptors i totes aquelles persones (...) que treballen conjuntament a favor de la missió que Caritas té encomanada". Una menció que reconeix el compromís de "l'Església en el compliment dels deures d'universalització de la justícia". Perquè "Caritas dóna resposta, a través dels Grups d'Acció Social de les parròquies o dels professionals contractats, a situacions de precarietat o exclusió social que pateixen tant persones com famílies; promou la inserció integral de les persones més desfavorides, (...) ofereix servei a les persones majors que es troben en situació de precarietat, (...) atén famílies, persones majors i discapacitats". Un premi que reconeix, a més, l'increment en la demanda que té Caritas arran de la crisi econòmica.

Premis Ramon Llull
Per altra banda, també ahir, el Govern va atorgar els Premis Ramon Llull de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a un total de 18 persones, entitats o empreses que han destacat en els mèrits i els serveis prestats en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, d'investigació, d'ensenyament i lingüístic.

Entre els premiats, l'Orfeó Maonès, "un dels més antics d'Espanya i una de les associacions més destacades del moviment cultural de Menorca. És i ha estat sempre un exemple de persones il·lusionades i altruistes, un exemple d'homes i dones que creuen que la vida és quelcom que s'ha d'exercir amb coratge i dignitat". A més, el guardó es lliura tot coincidint amb el "120è aniversari de la seva creació".

Però l'Orfeó no ha estat l'única entitat menorquina guardonada amb el Premi Ramon Llull. Joventuts Musicals tant de Maó com de Ciutadella han estat distingides pels mèrits de ser "entitats sense ànim de lucre que han desenvolupat les seves activitats en l'àmbit de la nostra població intentant promoure els valors de la música, la cultura i la tolerància".