Antoni Mercant, nuevo director general de Ports i Transport Marítim. | M. À. Cañellas

TW
6

El exdirector de Relaciones Institucionales de Baleària, Antoni Mercant, ha sido nombrado este viernes nuevo director general Ports i Transport Marítim de la Conselleria de la Mar i del Cicle del Aigua del Govern. Mercant fue, además, presidente de la Cambra de Comerç de Mallorca y delegado de Trasmediterránea. El director general de Recursos Hídrics será Juan Bartolomé Calafat. El Consell de Govern también ha aprobado el nombramiento de Josep Aloy como director general de Turisme y a Bárbara Barceló, que hasta ahora era gerente del Ens Públic de Ràdio i Televisió de les Illes Balears, como directora general de Fons Europeus.

La Conselleria de Presidència i Administracions Públiques también ha nombrado directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament a Francesca Ramis, y director general de Coordinació i Transparència a Jaume Porsell. Ramis es funcionaria de carrera de la CAIB y directora de las oficinas de Inca y el Port d'Alcúdia del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), el cual dirigió entre 2011 y 2015. Ahora es regidora del Ajuntament de Lloseta por el PP. Por su parte, Porsell es empresario del sector turístico, fue alcalde y regidor de Andratx, además de director general de d’Arquitectura i Habitatge entre 2012 y 2015.

En la Conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat se ha nombrado a José Francisco Reynés como nuevo director general d’Habitatge i Arquitectura. Es arquitecto y funcionario de la comunidad desde 2003 y su última etapa ha sido jefe de servicio de Projectes Estratègics de l’Oficina d’Inversions Estratègiques de les Illes Balears. Anteriormente estuvo en el Institut d’Estratègia Turística de les Illes Balears (INESTUR) y en la Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB), además de haber tenido responsabilidades en las direcciones generales d’Ordenació del Territori i de Coordinació del Govern.