Simón Orfila, en el paper de Raimondo, a 'Lucia di Lammermmoor' | A. Bofill

TW
1

Els amants del bel canto tenen una gran oportunitat per gaudir-ne, el proper desembre, amb «Lucia di Lammermoor», l'òpera de Donizetti que torna al Gran Teatre del Liceu. Una ocasió que Viatges Magon i el Club d'«Es Diari» posen a l'abast dels seus subscriptors, amb un viatge organitzat per presenciar la funció de dia 11, amb la participació del baix baríton menorquí Simón Orfila, la tercera vegada que interpreta el paper de Raimondo a la sala barcelonina.

El cantant alaiorenc explicava ahir que aquesta és una gran oportunitat, no només per assistir a una «pirotècnica vocal», sinó també per presenciar un repartiment de cantants de primer nivell. «Un dels al·licients és el debut mundial del tenor Juan Diego Flórez com a Edgardo», com també ho és la soprano Elena Mosuc. De fet, Orfila destaca «l'escena en què Lucia embogeix, amb una demostració vocal espectacular de la soprano».

«Els amants del bel canto gaudiran, perquè és una òpera que se sosté amb la veu, on cada personatge té les seves àries», apunta Orfila, qui defineix també la música de l'obra com «molt bona».

Aquesta òpera, que es podrà veure al Liceu del 4 al 29 de desembre, compta amb la direcció musical de Marco Armiliato i l'escènica de Damiano Michieletto, i compta amb dos equips artístics per als principals papers. Així, a banda de Flórez i Mosuc, Orfila compartirà escenari amb Marco Caria. La resta de funcions seran protagonitzades per María José Moreno (soprano), Ismael Jordi (tenor), Giorgio Caoduro i Marko Mimica. Completen el cartell Albert Casals, Jorge Rodríguez Norton i Sandra Ferrández, els quals actuaran en totes les representacions.

Iniciativa
Simón Orfila valora com «molt bona» la proposta de Viatges Magon i «Es Diari» d'organitzar un viatge perquè els subscriptors puguin presenciar la funció de dia 11, ja que esdevé una oportunitat per «fomentar la cultura» i, a més, amb una òpera important i al Liceu.

El Club del Subscriptor d'«Es Diari» proposa un itinerari de tres dies, de l'11 al 13 de desembre, amb avió, dues nits d'hotel de quatre estrelles a les mateixes Rambles (amb berenar inclòs), una visita guiada a la Sagrada Família i els trasllats d'anada i tornada a l'aeroport del Prat. Així mateix, hi ha la possibilitat d'adquirir l'entrada a l'òpera de forma conjunta.

Aquesta proposta satisfà l'artista menorquí, qui veu com «la gent de Menorca segueix venint a veure'm per tot el món».