TW
0

Podem parlar avui de l'adopció com un fenomen homogeni? És un fenomen que tothom viu de la mateixa manera o hi ha diferents maneres d'entendre l'adopció, diferents maneres de viure-la, amb diverses motivacions i diferents decisions, dubtes, interrogants, pors, etc., per part de les persones adultes que adopten? Potser podem parlar d'un "món" amb molts elements de coincidència en els processos, en els conceptes i en les legislacions, però una cosa és segura: es tracta, si de cas, d'un món divers on no hi ha maneres modèliques que garanteixin que s'ha fet categòricament bé o malament una adopció.
El llibre que teniu a les mans és un llibre peculiar. No és un manual ni una guia per a les famílies que volen adoptar criatures ni un informe sobre l'estat de les adopcions, ni tampoc una mostra dels processos per on passen les persones i les famílies que tenen l'adopció com un dels seus objectius. Al llarg de les seves pàgines s'hi desgranen una mica de tots aquests aspectes perquè les autores volen mirar les diferents adopcions amb ulls de normalitat, volen parlar de la filiació com quelcom que no ha de tenir a veure de manera determinant amb el fet que hi hagi una relació biològica o no, volen col·laborar a desmuntar mites i fal·làcies al voltant de l'adopció i també, per què no, volen contribuir a canviar la visió vers alguns aspectes encarcarats del fenomen de les adopcions.
Temes centrals
Presentació. Motivacions personals i professionals (sobre i des de les adopcions) · Què és adoptar? · Els recorreguts · Ja és aquí · L'adopció internacional · Podem saber-ne més.