TW
0

S'àvia Corema és un calendari popular que serveix per comptar les set setmanes que dura el període de Quaresma, entre Carnaval i Pasqua. Es representa amb una vella lletja i malgirbada que té set peus, cadascun dels quals fa referència una setmana. A les mans hi duu un rosari per resar, un bacallà, un setrill i unes esgrelles. La quaresma és un temps d'abstinència i dejuni. Aquesta és la introducció a partir de la qual els alumnes de 6è del CP Antoni Juan de Maó es van inspirar per dibuixar les seves àvies Corema. Amb uns quants models de mostra, cada fillet i cada filleta va crear la seva pròpia versió del mateix personatge, i un mural fantàstic decora el passadís de les seva aula. No és l'únic espai dedicat a la Quaresma a l'escola maonesa. A l'entrada del centre una reproducció de gran format força original rep alumnes i visitants.
Però és segurament a Educació Infatil on es viu més la tradició. Cada setmana s'àvia Corema porta una endevinalla, i qui l'encerta, té el privilegi de treure-li el peu corresponent.
En persona
Va ser la setmana passada quan Joana Saiz, mestre d'educació Infantil, va sorprendre i divertir els alumnes en aparèixer caracteritzada. No li faltava cap detall. La seva missió, contar un conte, "El rei Carnestoltes i la Vella Quaresma" amb text de Núria Figueres i il·lustracions d'Andrés Cañal. I tal com mostra la imatge que ens han fet arribar des d'Antoni Juan, tots van gaudir molt amb l'activitat.