TW
0

FITXA Em dic Clara Gorrias Cardona, vaig néixer l'any 1994 i som de Ciutadella. Estic estudiant 4 d'ESO al "Maria Àngels Cardona". He fet dansa, gimnàstica rítmica i teatre. També he participat a un curset de teatre musical amb n'Àngels Gonyalons, a l'escola Memory de Barcelona. Som finalista del concurs FIDAH de flauta travessera i he participat a l'Orquestra Filharmònica de Menorca i a l'Orquestra Ateneu de Maó, a part d'estar a la Banda de Ciutadella. Som la membre més jove de l'equip de "Es Pirates". El meu personatge és Caterina, la filla petita del Mariscal de Mar. He anat a veure dos musicals, "Billy Elliot" i "Hoy no me puedo levantar", em van encantar i per açò me fa ganes seguir en aquest món.

Com és el seu primer contacte amb "Es Pirates"?
Quan vaig veure al diari l'anunci del càsting trobava molt llunyana la possibilitat de formar part de l'equip de "Es Pirates, però na Mari Genestar em va enviar un email –així com a d'altres– perquè ens animéssim a participar i per sort així ho vaig fer...

Com recorda la prova?, hi havia nervis?
No, tot va ser molt divertit! Hi havia el productor Toni Moll, en Joan Mesquida que és el meu director de la Banda, i na Mari Genestar, a qui també coneixia. I allà estaven filmant-me amb una càmera i com que som molt atrevida vaig començar la prova sense problemes. A més, m'havia estudiat molt la cançó a casa –em va tocar la primera que canten les cinc germanes al musical– "Hem trobat la cabanya". Vaig sortir molt contenta del càsting i vaig ser una de les sis finalistes.

Quan s'és tan novella com vostè, com s'emprèn un musical d'aquesta envergadura?
Vaig tenir la sort que na Mari Genestar és molt propera i ajuda molt, com la resta de l'equip. Varem començar fent assajos vocals amb en Joan Mesquida i després ja passarem a la part escènica. Provàvem molt cada dia, de les vuit fins quasi les dotze del vespre, però al final l'esforç ha valgut la pena. Ara tots els companys tenim molt bon rotllo.

I si per als professionals ja ha estat una sorpresa l'èxit del muntatge, imagino que per a vostè encara ho ha estat més.
Jo tampoc m'ho esperava, ja estava super orgullosa de formar part de "Es Pirates", així que ara amb la bona acollida del musical encara ho estic més. Per a mi ha estat un regal poder aprendre de la resta de l'equip i, a més a més, que l'èxit et vagi al darrera t'anima a continuar fent feina en aquest món. La gent –fins i tot la que no conec– m'atura pel carrer per felicitar-me.

Prest començareu gira.
Sí, està previst duu el musical as Mercadal, Alaior, Mallorca i, possiblement, també a València.

Creu que els entendran fora?
Suposo que s'hauran de fer alguns canvis perquè hi ha expressions que fora no crec que s'entenguin.

Parli'ns del seu personatge, na Caterina.
És la filla petita del Mariscal (Toni Riudavets). S'estima molt les seves germanes i son pare, i encara que no ho sembli està ben espavilada i és molt borinel·la!

I el Mariscal, què tal és com a pare?
És molt bon pare! (riu). Toni Riudavets és un gran actor.

Què ha estat el més complicat de l'obra?
M'ha estat molt difícil, i encara crec que em queda pendent, perfeccionar el meu personatge envers la vessant purament interpretativa. En el cant no he tingut cap problema, però a la part més d'actriu encara em demano com he d'actuar. M'he passat hores i hores davant el mirall.

Què destacaria de la directora Mari Genestar?
Na Mari duu molts anys al món del teatre, així que ja li tocava un reconeixement a gran escala. Ara sí que tothom veu que és una directora boníssima. Sempre cuida els seus actors i té paraules per tothom.

"Es Pirates" ja són una família?
Sí, i tant, tots mos duim molt bé.

Com veu el futur?, li ha picat el cuc pel teatre?
Sempre havia volgut ser jutgessa de menors i ara pens "on vas!". M'agradaria anar a una escola de teatre musical, per exemple a "Memory" a Barcelona amb Àngels Gonyalons. Ara m'encantaria duu una vida així. M'ho pas pipa ballant, cantant i actuant. A més a ca meva estan super contents, quasi estan més nerviosos ells que jo, i m'animen molt, encara que som conscient que és un món molt competitiu.

On roman l'èxit de "Es Pirates"?
Crec que en el fet de que sigui un musical desenfadat amb tant d'humor. A més l'equip està format per gent del carrer, del dia a dia..., potser també el que s'hagi fet un càsting previ ha ajudat a una major promoció.

Suposo que sap que Dagoll Dagom l'estrenà el 1997.
Sí, durant els assajos teníem el dvd de Dagoll Dagom. Les pautes eren fer la nostra pròpia versió, sense copiar als nostres personatges de l'estrena de 1997, i ho hem ben aconseguit. La nostra és una versió de la versió de Dagoll Dagom, per a tal cosa, Joan F. López Casasnovas ha fet una excel·lent adaptació a la menorquina.


Va de TEATRE
1 Un musical per participar-hi

"Chicago".

2 Com a públic: un muntatge
El monòleg de n'Emma Vilarasau "La infanticida" em va encantar.

3 Un actor o actriu
Lluís Soler i Meryl Streep.

4 En un futur: cine o teatre?
Tots dos. Encara està tot per dir...

5 Una pel·lícula
"La vida es bella". És increïble com Guido, el protagonista, va transmetre les ganes de viure a la seva família fins i tot en un camp de concentració.