TW
0

Sa Llibreria (Ferreries)
Pere Al·lès.
1. "La Casa de Gel", de Joan Pons, per ser un autor de la terra. És una novel·la a la que torna al món creat a les seves obres. Tothom sap que quan parla de s'emblancat poble es refereix a Ferreries. Tracta vivències de la seva infància, records d'ell novel·lats i amb un toc personal molt característic. Empra paràgrafs curts semblants als de "Barba-rossa". És de lectura fàcil i enganxa.
2. "Arrels nòmades", de l'iraquià Pius Alibek. És un professor universitari que viu a Catalunya i que escriu aquest llibre amb la finalitat d'explicar-los als seus fills com fou la seva vida al seu país d'origen. Una autobiografia literària de joventut.


Punt i A part (Ciutadella)
Joan Bosch
1. "Sang vessada", d'Asa Larsson, ja va per la quinta edició. És la segona part d'"Aurora Boreal". És l'exemple del bon funcionament de la novel·la negra sueca.
2. A mi m'ha marcat Haruki Murakami com a autor en general. És un escriptor que enganxa i d'extrems, o agrada molt o no agrada gens. És el meu descobriment personal. Per a qui encara no l'hagi llegit, ara ha tret el llibre "De què parlo quan parlo de córrer".


Llibreria Nura (Ciutadella)
Joana Casasnovas
1. "La casa de gel", com a novetat d'en Joan Pons i que atrapa al lector. O "El cant de l'alosa" de Pau Faner.
2. Em va encantar "Gats sense fronteres" d'Antonio Burgos.

Llibreria Catalana (Maó)
Miquel Llompart
1. "Fi", de David Monteagudo. És un llibre d'una qualitat literària bastant bona i que s'està venent molt bé.
2. "Las orquídeas rojas de Shanghai", de Juliette Morillot. Un relat sobre la Guerra del Japó que em va impressionar molt, de quan reclutaven dones i filletes per tenir contentes les tropes. És un llibre molt dur.

Llibreria Fundació (Maó)
Susana Quiñonero
1. "Digue'm qui sóc", de Julia Navarro . Una novel·la històrica que s'està venent molt bé. Apte per a qualsevol tipus de lector i amb molt bona crítica.
2. "Els Nikolaidis", de Josep M. Quintana. És una novel·la molt completa i preciosa.

Llibreria Pau (Ciutadella)
Roser Seguí
1. "Em dic Clara d'Assís", de Gadi Bosch , per aturar-nos a pensar un poc que hi ha molt més que tot el que ens envolta de colors.
2. "L'home que plantava arbres", de Jean Giono. És una obra que sempre recomanem a la llibreria. Un caramel·let molt curt i bo de llegir. Si hagués més homes que plantessin arbres així el món aniria molt diferent. És una lectura agradable i plena d'optimisme.