TW
0

La llegenda explica que Vishnu, quan va planificar les seves noces, va acumular un gran deute amb Kubera, el tresorer dels déus. Tot i així, Kubera havia fixat un interès tan alt que va decidir que el préstec només podia ser pagat per les generacions futures. Durant segles, els devots ha ofert les seves possessions més preuades. Actualment, cada dia 40.000 peregrins donen l'única cosa que posseeixen en un ritual de purificació: el seu cabell.

Els directors italians Raffaele Brunetti i Marco Leopardi dirigeixenHair India, el film que la iniciativa El Documental del Mes estrenarà a Alaior el proper dia 15 a l'església de Gràcia (21 hores) i que el dia 30 també es projectarà al Casal de Joves des Mercadal, a partir de les 20 hores. Aquesta és la història sobre el profit que es treu de la fe de milions de peregrins que ofereixen el seu cabell en honor a Vishnu. No obstant això, cap d'ells sap que les seves ofrenes alimenten un negoci lucratiu: el de les extensions millor pagades del món, que fa guanyar a molts empresari milers de milions anuals.

Cameron Diaz, Celine Dion, Paris Hilton, Jennifer Aniston, Christina Aguilera o Halle Berry són només algunes de les celebritats que opten per posar-se aquestes extensions sovint per canviar d'imatge.Hair Indiaés així el relat paral·lel sobre el culte a la bellesa en l'era de la globalització.

Una família humil que viu en una petita població rural a l'Índia emprèn un viatge de peregrinació de cinc dies fins al temple de Simachalam per entregar els seus cabells. A Bombai, una editora de la secció de moda d'una revista femenina decideix posar-se extensions als cabells per assistir a la desfilada de moda de l'any. A l'altra banda del món, un poderós fabricant d'extensions italià espera l'arribada d'una comanda de tones de cabell procedent de l'Índia que vendrà a preu d'or.
La cinta a estat guardonada a diferents festivals internacionals.Hair Indiaes podrà veure a Maó (Ateneu) i Ciutadella (Centre Social Sa Nostra) a partir de setembre.