TW
0

Dues Gotes, una companyia independent. Dos germans (Anna i Víctor) empesos per la creació cinematogràfica i musical. El seu cas és un bon exemple de voler és poder?
Sí, crec que voler és poder, sempre sabent que aconseguir les coses requereix un esforç. Els mons del cinema i la música son difícils però no impossibles.
Com neix i quin és l'objectiu de la companyia?
Dues Gotes neix com a conseqüència dels projectes conjunts amb la meva germana Anna Petrus. L'objectiu de la companyia és donar sortida i suport als nostres projectes cinematogràfics i musicals per una banda i oferir una sèrie de serveis com a empresa en aquests dos mateixos camps. Es tracta d'una companyia que funciona com a productora cinematogràfica i com a segell discogràfic.

Una de les seves il·lusions és produir el seu primer disc a "casa", quan es complirà?
Tenc previst que el disc surti a la llum l'any vinent. No obstant, no puc fixar una data ja que hi ha tota una sèrie de factors que encara s'han de concretar.

Autoproduir-se un disc avui és un luxe o és l'únic remei per combatre les multinacionals?
Em sembla una opció molt raonable. Resulta evident que la indústria de la música ha sofert una transformació total en els darrers anys com a conseqüència de la irrupció de les noves tecnologies a la societat. Internet ha obert tot un nou ventall de possibilitats i ara disposem de més eines per a l'autopromoció i l'autogestió.

És conscient que si hagués nascut als Estats Units ja hauria editat més d'un cd?
No sé si sóc conscient... En tot cas faig música perquè m'agrada. Les cançons de Petrus les he anat composant al meu ritme fins que ha arribat el moment que en tinc prou per fer un disc.

Petrus, va néixer fora de lloc?
No, en cap cas. Estic molt content d'haver nascut a Menorca. Les últimes cançons que he composat es distancien dels son americans i son més pop, i crec que es deu a la varietat de música que escolto i les moltes influències que això suposa. En tot cas estic molt content d'haver nascut a una illa mediterrània.

Què donaria per pertànyer a la nova generació de cantautors nord-americans folk?
No sé ben bé què donaria... El que sí sé és que donaria molt per poder seguir fent música i gaudir-la.

Hi ha indie pur a Menorca?
Hi ha molta gent que fa música de manera independent. En els últims anys m'ha sorprès la quantitat de descobriments que he fet. Hi ha una varietat d'ofertes considerable que es mou per estils molt diversos. No obstant, pens que el fet d'estar localitzat a una illa dificulta la sortida d'aquests projectes a la llum.

El tancament musical de l'Illa l'ha duit a quedar-se a BCN?
Diferents factors m'han portat a quedar-me a viure a Barcelona, començant per la meva feina com a documentalista passant pel fet que a la ciutat hi ha una escena de grups musicals emergents molt interessant i que està força recolzada pels mitjans.

D'on treu el temps per compaginar la seva tasca pel projecte "Long Showers" (bandes sonores) i la de Petrus (com a solista)?
D'allà on puc. La veritat és que gaudeixo molt dels dos projectes i em costa poc esforç posar-m'hi, però de vegades es fa difícil trobar temps per a combinar-los.

Darrers projectes amb Long Showers.
Els darrers són las composició de dues bandes sonores per a dos documentals d'Anna Petrus, "L'Oblit a l'oli" i "345 segons del meu viatge a Nova York". Aquest últim ha estat seleccionat al cicle Newfilmmakers de l'Anthology Film Archives de Nova York. El proper 4 d'agost l'anirem a presentar a la ciutat dels gratacels.

Per què hauríem d'escoltar Petrus?
Perquè és una bona proposta que conté un bon recull de temes de marcat caràcter intimista recomanable a aquells a qui agrada la cançó d'autor.


Petrus
http://www.myspace.com/vicpet

Long Showers
http://www.myspace.com/alaior

Dues Gotes
http://www.duesgotes.com/
http://www.myspace.com/duesgotes
http://www.facebook.com/profile.php?id=100001226558551&ref=ts