TW
0

Sense grans pretensions ni presses, l'Antuan comença a caminar damunt els escenaris amb la millor de les filosofies: el respecte que senten per la música. Una passió de la que ni molt manco volen viure sinó sols anar fent, composant i assajant en honor de continuar essent, com ja molts els anomenen, "un grup que sona a grup".

Avui és realment difícil trobar-se amb una formació de so i trajectòria coherent. L'Antuan traspassa la barrera de mers afeccionats per la garantia que suposa la unió de cinc membres ja avesats al món musical: Santi Arguimbau (veu i guitarra acústica), Toni Moll (guitarra elèctrica), Dani Arguimbau (bateria), Fel Almagro (baix) i Teresa Riudavets (violí i piano) són l'empenta d'un projecte que promet.

Les influències del folk americà reconstruït en un pop alternatiu –amb una tirada indie– i en català són la seva tarja de presentació. El resultat? Temes propis, melòdics i senzills, que parlen de l'Illa, l'amor o el desamor, i de situacions de tot tipus que inspiren al lletrista Toni Moll, com les aventures d'un irlandès sense escrúpols al film Barry Lyndon, de Stanley Kubrick.

A la composició, Santi Arguimbau, qui canvia el decurs experimental de Sinevara –a qui va pertànyer durant 6 anys– per fer una tornada als orígens musicals. "Elvis Perkins, Wilco o Fionn Regan són part de les meves influències", comenta. "Sí, la veritat és que d'entre aquests músics, l'Antuan té moltes similituds amb Wilco", afegeix Toni Moll. Mentre que a l'àmbit català reconeixen el bon fer de Mazoni o Mishima, entre d'altres.

"Mira el nord", "Sol d'hivern" o "Fa vent" són part del seu repertori; si bé també sorprenen amb versions de temes imprescindibles a la història musical com "There Is A Light That Never Goes Out" dels Smith a un concert oferit l'any passat a la Sala Harlem de Palma. Aquest i una actuació com a teloners d'Alma Secreta a les recent acabades Festes de Sant Bartomeu de Ferreries, composen fins aleshores el seu currículum de directes. "Tenim moltes ganes d'oferir concerts, ni tan sols hem tocat a la nostra terra, Ciutadella, però tot arribarà...", expliquen, mentre subratllen aquesta estela de respecte cap als escenaris que els minva l'inici d'una gira. D'oportunitats no n'hi mancaran, només cal escoltar la seva música per saber que l'Antuan és un grup amb futur. Material en tenen abastament.

Promoció i xarxes socials
L'Antuan acaba d'encetar la seva promoció per internet amb un perfil facebook:http://ca-es.facebook.com/people/LAntuan-Menorca/100001461840846, al myspace:www.myspace.com/l39antuan, a www.lastfm.es i al seu bloghttp://lantuanband.blogspot.com/. Recentment s'han presentat al concurs SonoPalma amb la possibilitat de poder enregistrar el que seria el seu primer disc.