Las ranas y el efecto Pigmalión. 43 relatos para una escuela y una sociedad inclusivas autora: Jesús Garrido Landívar SÈRIE: Atención a la diversidad / Educación especial / Comunidad educativa Col·lecció: Micro-Macro Referencias, 29 ANY D’EDICIÓ: 2010. PÀGINES: 179 Preu:14,50 ##@@euro@@## (IVA inclòs) Editorial: Graó IISBN: 978-84-7827-923-4

TW
0

El lector trobarà en aquest llibre un conjunt de relats nascuts i viscuts per l'autor en la seva llarga trajectòria com a mestre, professor d'universitat i psicòleg clínic. Tots ells s'aborden des de l'enfocament de l'escola inclusiva amb el desig que les exclusions socials i escolars disminueixin i amb l'objectiu que pensem que ningú és més que ningú, que cadascú és diferent als altres però que tots som necessaris perquè el conjunt s'enriqueixi.

Adreçat a mestres renovadors, a professors i professores de secundària i d'universitat, a professionals de la psicologia i la pedagogia; a mares i pares preocupats pel que ha de ser l'educació; a tots ells els procurarà moments de lectura agradable, escenes plenes d'emoció, maneres d'actuar que ens agradaria fer pròpies, records nostàlgics de futurs millors i fins i tot reptes que cal seguir. No hi ha res que es digui en aquest llibre que sigui gratuït. Tal com ens recorda el subtítol, l'educació inclusiva –i la societat inclusiva- persegueix la millora dels sistemes educatius, del professorat i de la societat en general, perquè sàpiguen respondre sense exclusió a la diversitat de les persones i a les seves necessitats.

El lector que s'endinsi en aquestes breus històries podrà utilitzar-les després per posar-les com a exemples si és professor, per construir boniques metàfores de consulta, per orientar-se en la solució de determinats problemes o, senzillament, per considerar-les un punt de partida en múltiples reflexions individuals o col·lectives.

Temes centrals
Relatos para una escuela y una sociedad inclusivas: El maestro de mi pueblo en la postguerra. Los niños que juegan con la arena de la playa. Mi primera y última vez en las aulas. Salvó la vida a tres niños. Marina y Miguel Bosé. Todo lo que sé molo ha enseñado mi padre. El "monstruo" de Taganana. Castigo colectivo. María José y su madre. La "novia" de un antiguo alumno. Todos en uno. El deseo más profundo de mi amiga Toñi. Un padre y su hijo (1). "Mi hijo cuenta hasta cien". Un padre y su hijo (2). "¿Cuándo aprende a leer?". Un padre y su hijo (3). Certificado de discapacidad. ¿Filosofía o facilidad de palabra? Para mi médico. Pastor de ovejas. Mi hermana no asiste al colegio. El arte de enseñar todo a todos. Skinner y su hija. El alumno que no sabía multiplicar. La niña que quería ser portera de la clase. Almudena. Nuestro hijo no irá a un hospital psiquiátrico. Tragedia en la playa. Niña de 17 años, atada con cadena.