TW
0

Des del passat 18 d'octubre i fins avui, dia 10 de novembre, els dilluns i els dimecres, al Centre Internacional de Gravat Xalubínia-Menorca es realitza un taller d'il·lustració on la imaginació sense límits i la col·laboració de tots són el motor principal. Una desena de fillets i filletes d'entre 6 i 12 anys treballa amb Julia Pons Montoro, llicenciada en Belles Arts i provinent de Granada, a partir de contes, mites i llegendes, de personatges i éssers màgics, aprenent com s'il·lustren les històries, experimentant el poder creatiu de la nostra ment quan s'inspira i es concentra.

Asseguts al voltant de dues taules rodones, els fillets i les filletes treballen junts a un racó ple de llum del Centre de Gravat. Els dilluns fent una feina més individual però a la vegada compartida, a partir d'un conte popular narrat per la pròpia Julia que els alumnes han de dibuixar així com avança la sessió. Els dimecres a partir d'un tema, sempre inspirat en mites, llegendes i fantasies d'arreu del món, des de la Grècia antiga fins als nostres dies. Tal com explica la responsable d'aquest curs, l'objectiu principal és fomentar la imaginació i la creativitat a partir de la coneixença de la mitologia i les llegendes, treballant en equip de manera que s'entrellaci la imaginació d'uns i altres.

Mentre el grup feineja, va conversant i escoltant amb atenció na Julia, que els parla dolça de personatges fabulosos com sirenes, ondines, drags, fades... Tal com ella explica, avui en dia hi ha molta proliferació de cine i literatura fantàstica, i els infants i els joves estan avesats a bruixes, trols, mags i elfs... tanmateix, és important també que coneguin els personatges i els mites clàssics, que sapin per exemple, amb quina forma es concebien en l'antiguitat les sirenes i com han evolucionat fins al dia d'avui.

Amb materials senzills, cartolines, estisores, pintures, purpurina... els alumnes creen amb plena llibertat. La intenció és muntar una exposició amb totes les obres resultants perquè les famílies ho puguin veure, així com regalar a cada alumne un cd de fotos de tot el procés de creació que a Xalubínia tenen ben documentat.
Amb la complicitat com a eina de comunicació, Julia Pons Montoro aconsegueix submergir els seus alumnes en un pla de fantasia genial, que tots, també ella, gaudeixen molt.