TW
0

Fàtima Anglada
exsecretària
1 i 2. "Recordar dates, anys i números de telèfon no és el meu fort per tant no us sé dir, a hores d'ara, quins anys el Premi Born de Teatre va topar amb jo i jo amb ell... el que sí record és que la meva predecessora, na Carol Marquès, amb la seva passió pel teatre i per les coses ben fetes, va ser una bona assessora dels mil affaires que comporta la gestió d'un guardó com aquest (secret: na Carol encara m'assessora en infinitat d'affaires...).

Recordar dates, anys i números de telèfon no és el meu fort per tant no us sé dir, a hores d'ara, quins anys el Premi Born de Teatre va topar amb jo i jo amb ell... el que sí record és que un matí de dissabte, després de mesos de convivència amb la documentació generada al llarg dels 30 anys del Premi, vam inaugurar l'Hemeroteca Premi Born de Teatre.

Recordar dates, anys i números de telèfon no és el meu fort per tant no us sé dir, a hores d'ara, quins anys el Premi Born de Teatre va topar amb jo i jo amb ell... el que sí record és un entrellaç de nus amb bagues, l'entrellaç que va començar fa més de tres dècades i que a dia d'avui encara té corda i ull per on passa un cap i un altre i un altre, l'entrellaç amb persones i personatges com na Carol, que tenen i mantenen aquesta passió pel teatre...

I recordar dates, anys i números de telèfon no és el meu fort, el que sí record és l'inici del trencament de la insularitat cultural, en el qual hi van tenir un paper cabdal, entre d'altres, Esperança Pons, Itziar Pascual, Joan Arrom, Màrius Serra, Isabel Díaz (amb la qual ens vam retrobar fa no-res a la inauguració de l'Escola d'Art Dramàtic), i un llarg etcètera, és clar... comprendreu que cada gestora del Premi té les seves afeccions i està bé que sigui així".


Pau Gener Torres
exsecretari
1. "Un dels aspectes, per a mi, i crec que convé i és de justícia lloar-ho, és la demostració d'entrega i generositat de molta gent per dur endavant una de les activitats més veteranes de la cultura feta a Menorca. Un altre aspecte d'alabança és la serietat del concurs, un joc clar i net; i el seu fruit és reflectit en els seus guardonats, un dels actius més ben considerats del Premi Born. Pels temps que corren el mantenir-se dins el merescut nivell seria ja un bon propòsit i si cal fer qualque ajust, posem-hi mans. És clar que ens agradaria viure l'escenificació de l'obra guanyadora; o que es fes i es parlés de teatre durant tot el mes de novembre; però ara per ara sí que m'agradaria veure més participació de la societat civil a tots els actes que s'organitzen. Seria un bon argument per eixamplar les activitats".

2. "És una part necessària de la cultura menorquina. És una part del tot, ni més ni manco que de les moltes activitats que genera la Menorca actual. Per tant el Premi Born és un fet important per a l'Illa".


Laura Anglada
secretària actual del premi
1. "El més lloable del Premi Born no és només que és el referent d'autors i textos teatrals a nivell estatal sinó, sobretot, és lloable pels valors que han fet que això sigui possible: la participació i capacitat d'organització de la societat civil que, de manera desinteressada i al llarg de quaranta anys, ha treballat constant, honesta i fermament amb un mateix objectiu. Actualment, intentem millorar la difusió del Premi Born per apropar-lo a la gent de Menorca que li agrada, estima i viu el teatre perquè es pugui llegir, dirigir, interpretar... i no sigui només un llibre editat que resta a la biblioteca. En definitiva, pretenem crear xarxa entre tot el món teatral menorquí que no és poc per coordinar-nos i compartir el que ens uneix: el teatre!".

2. "Tenc clar la importància que representa pel Cercle Artístic i també per la gent de fora que es presenta al Premi Born i ens segueix. A Menorca però, tenc la sensació que és viscut com quelcom llunyà i elitista. D'altra banda, tot i l'estaló institucional que rebem, també consider que és un valor cultural poc "explotat" i "exportat" tenint en compte que la gent de teatre d'arreu coneix Menorca també pel Premi Born. Per últim, és un mostra que a l'Illa hi ha persones amb inquietuds i amb propostes culturals, tot i les dificultats".