TW
0

FITXA Som Gemma Alcaraz, vaig néixer a Menorca l'any 1981. La meva afició des de ben petita ha estat sempre la pintura, les manualitats, fotografia i cuinar. M'encanta estar en contacte amb la naturalesa i amb els animals. Vaig estudiar Disseny Gràfic i Arts Plàstiques a l'escola Groc de Barcelona.

C om defineix l'estil artístic de Gemma Alcaraz?
El meu estil artístic sempre és figuratiu, de vegades surrealista. Sóc perfeccionista i el meu traç és precís. Utilitzo colors alegres o pinto imatges amb molt de contrast. Segons el resultat final que vull obtenir empro una tècnica diferent.

Què l'inspira a l'hora de crear?
Qualsevol cosa em pot inspirar. De cop i volta un objecte, un paisatge, una paraula... em pot donar una gran idea. Normalment els moments de màxima creativitat em sorgeixen a la nit quan hi ha més tranquil·litat i silenci. No sempre tinc les mateixes ganes de pintar, depèn de les èpoques i del meu estat d'ànim.

Què és més dur per a un autor: els inicis o mantenir l'equilibri davant el públic durant un temps determinat?
Encara que fa molts anys que pinto, fins fa poc no em vaig decidir a exposar la meva obra. Crec que és complicat trobar l'oportunitat i estar preparada per mostrar les teves creacions al gran públic. Va ser un pas molt important on vaig tenir un resultat positiu que m'ha ajudat a millorar i a seguir creant.

L'art és un element constant de canvi: cap a on ha anat evolucionant la seva obra?
Sóc una persona que m'agrada molt experimentar i innovar. No m'agrada sempre fer el mateix. La meva obra mai no ha estat homogènia, sempre he passat d'una tècnica i/o format a una altra totalment diferent. Intent que cada obra sigui única i independent, de manera que cada creació és per a mi una experiència nova.

Haver participat aquest estiu als Fosquets d'Art de Ferreries li ha facilitat entrar a formar part del calendari expositiu de l'Illa?
Participar a Fosquets d'Art va ser una oportunitat molt bona i reconfortant que gràcies al poble de Ferreries vaig poder viure. El resultat va ser fantàstic i m'ha obert les portes a poder fer altres exposicions. Amb aquesta experiència he pogut estar en contacte amb altres artistes, essent molt enriquidor.

Fotografia, pintura, collage.... Amb quina tècnica es troba més còmoda?
Amb totes les tècniques. Com he dit abans m'agrada molt anar canviant, mesclar estils i tècniques. Molts cops la fotografia m'ajuda a pintar i el collage m'ajuda a ressaltar.

Hi ha prou ajudes per al jove creador?
Necessitem més ajudes que donin oportunitats a nous talents, per potenciar i estimular la producció artística de l'Illa. Menorca és una illa amb molts artistes i les ajudes que hi ha no basten, ni tan sols les publiciten el suficient.

Compensa la inspiració de Menorca per a l'artista a canvi d'estar totalment aïllat de les noves tendències o moviments culturals que es succeeixen a grans ciutats com Berlín o París?
Menorca és una illa petita, amb un clima mediterrani que ens ofereix a cada estació un contrast de colors molt diferents amb una gran diversitat d'espais fantàstics per a la inspiració. Viure aquí em compensa estar totalment aïllada de les noves tendències de les grans ciutats, només he de mirar al meu voltant i aprofitar els recursos naturals que m'ofereix l'Illa. Per a mi la naturalesa és el millor mestre de contrastos, colors, llum, textures… tan sols he de deixar-me endur per la meva imaginació.

Acabi la frase: "Poder crear em produeix...
...plaer i satisfacció".

Actualitat. Comenti la notícia: "El museu Chillida-Leku tancà dia 31 les seves portes al públic perquè la família de l'escultor diu que no pot mantenir el centre sense ajudes".
M'imagino que suportar totes les despeses de manteniment que suposa el museu Chillida-Leku deu ser complicat sobretot en un temps de crisi, però penso que es pot trobar una solució. Seria una llàstima pels amants de l'art i per la nostra cultura que el museu fos tancat definitivament i passés a ser totalment una obra privada.